Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

En person hittad
död i lägenhet

Polisen misstänker att en person har mördats i södra Jönköping.
Foto: Läsarbild

En person har hittats död i en lägenhet i södra Jönköping.

Allt tyder på att personen har mördats enligt polisen.

– Vi bröt upp dörren och hittade mannen död. Det var helt mörkt i lägenheten. Vi misstänkte direkt att han kan ha mördats, säger Björn Öberg, polisens presstalesman vid polisen i Jönköping.

En person har gripits misstänkt för mordet.

Vid 22-tiden i går kväll fick polisen ett samtal från en person som uppgav att ett grovt brott kunde ha begåtts i en lägenhet i Jönköping.

– Personen hade andrahandsuppgifter om att det hade skett ett grovt brott, säger Björn Öberg, polisens presstalesman i Jönköping.

Polisen lyckades lokalisera vilken lägenhet tipset gällde och knackade på dörren. 

– Ingen svarade, så vi bröt upp dörren och tog oss in i lägenheten som var helt mörk. Där hittades en avliden man som vi direkt misstänkte kunde ha mördats, säger Björn Öberg.

Ensam i lägenheten

Polisen kan inte uttala sig om mannens identitet. Det är oklart om att han är identifierad. 

Björn Öberg säger att mannen var ensam i lägenheten när polisen kom till platsen.

– Vi började arbeta i stor omfattning med att söka efter spår. Bland annat sökte vi i området med hundpatruller, berättar han.

Polisen har hållit förhör med personer som kan kopplas till lägenheten men ingen har gripits på plats.

En person gripen

Polisen uppger strax före klockan 10 på torsdagsförmiddagen att en person har gripits misstänkt för mord. Man vill inte lämna ytterligare uppgifter om omständigheterna kring gripandet.

- Utredningen är i ett känsligt läge, säger Björn Öberg.

Polisen vill i nuläget inte gå in närmare på vad som kan ha hänt. Platsen har spärrats av och polisen kommer att fortsätta arbetet med att söka vittnen till händelsen, bland annat genom att knacka dörr.

Vid halv sex-tiden på torsdagsmorgonen avbröt polisen den tekniska undersökningen, men lägenheten är under fortsatt bevakning.

– Den första delen av den tekniska undersökningen var då klar, men vi kommer att fortsätta jobba under morgonen och dagen, förklarar Björn Öberg.

Under morgonen och dagen kommer polisen att knacka dörr i området för att få fram mer information.