Polisen misstänker att en person har mördats i södra Jönköping. Foto: Läsarbild
Polisen misstänker att en person har mördats i södra Jönköping. Foto: Läsarbild

En person hittad
död i lägenhet

Publicerad

En person har hittats död i en lägenhet i södra Jönköping.

Allt tyder på att personen har mördats enligt polisen.

– Vi bröt upp dörren och hittade mannen död. Det var helt mörkt i lägenheten. Vi misstänkte direkt att han kan ha mördats, säger Björn Öberg, polisens presstalesman vid polisen i Jönköping.

En person har gripits misstänkt för mordet.

Vid 22-tiden i går kväll fick polisen ett samtal från en person som uppgav att ett grovt brott kunde ha begåtts i en lägenhet i Jönköping.

– Personen hade andrahandsuppgifter om att det hade skett ett grovt brott, säger Björn Öberg, polisens presstalesman i Jönköping.

Polisen lyckades lokalisera vilken lägenhet tipset gällde och knackade på dörren.

– Ingen svarade, så vi bröt upp dörren och tog oss in i lägenheten som var helt mörk. Där hittades en avliden man som vi direkt misstänkte kunde ha mördats, säger Björn Öberg.

Ensam i lägenheten

Polisen kan inte uttala sig om mannens identitet. Det är oklart om att han är identifierad.

Björn Öberg säger att mannen var ensam i lägenheten när polisen kom till platsen.

– Vi började arbeta i stor omfattning med att söka efter spår. Bland annat sökte vi i området med hundpatruller, berättar han.

Polisen har hållit förhör med personer som kan kopplas till lägenheten men ingen har gripits på plats.

En person gripen

Polisen uppger strax före klockan 10 på torsdagsförmiddagen att en person har gripits misstänkt för mord. Man vill inte lämna ytterligare uppgifter om omständigheterna kring gripandet.

- Utredningen är i ett känsligt läge, säger Björn Öberg.

Polisen vill i nuläget inte gå in närmare på vad som kan ha hänt. Platsen har spärrats av och polisen kommer att fortsätta arbetet med att söka vittnen till händelsen, bland annat genom att knacka dörr.

Vid halv sex-tiden på torsdagsmorgonen avbröt polisen den tekniska undersökningen, men lägenheten är under fortsatt bevakning.

– Den första delen av den tekniska undersökningen var då klar, men vi kommer att fortsätta jobba under morgonen och dagen, förklarar Björn Öberg.

Under morgonen och dagen kommer polisen att knacka dörr i området för att få fram mer information.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER