Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En hittad död i brinnande villa

Viktigast att tänka på – steg för steg.
Villan totalförstördes i branden.Foto: Martin Pettersson/NyheterSto

Under natten mot lördag totalförstördes en villa i Kungälvs kommun.

”Branden var fullt utvecklad i bägge våningsplanen”, skriver räddningstjänsten i ett pressmeddelande.

I huset hittades en person död.

Mitt i natten mot lördag, vid två-tiden, kom larmet om villabranden i Rörtången i Kungälvs kommun. På sin hemsida beskriver räddningstjänsten i Storgöteborg händelsen:

”Vid framkomst av första enheter konstaterades det att branden var fullt utvecklad i bägge våningsplanen”.

Man berättar vidare att sex enheter samt ledningsenheter från Kungälv, Kode och Göteborg ryckte ut – totalt handlade det om en räddningsstyrka på omkring 25 personer.

Jon Moln-Teike är chef över stabsresursen vid Bohus räddningstjänstförbund och den som hade det övergripande ansvaret för räddningsinsatsen.

– När vi kom fram var villan övertänd och vi jobbade med att begränsa det. Resultatet just nu är att byggnaden är totalskadad, men att de fyra väggarna är kvar, sa han på lördagsförmiddagen.

En person död i branden

På hemsidan meddelar polisen att en person hittades avliden i huset. Personen är ännu inte identifierad, uppger polisen.

– En förundersökning om mordbrand har inletts och villan har spärrats av för teknisk undersökning, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Det fanns ingen annan person i bostaden när den fattade eld. Branden spred sig inte heller till intilliggande byggnader.

– Det låg en byggnad väldigt nära, men vinden låg i förmånlig riktning. Annars hade det kunnat bli betydligt svårare, säger Jon Moln-Teike.