En kropp hittades i Jönköpings kommun under söndagen. Foto: Niklas Henrikczon
En kropp hittades i Jönköpings kommun under söndagen. Foto: Niklas Henrikczon

En person anhållen misstänkt för mord

Publicerad

En person har anhållits misstäkt för mord efter att en kropp hittats i Jönköpings kommun under söndagen.

– Vi har en person som anhölls i går, skäligen misstänkt för mord, säger åklagaren Adam Rullman, som är förundersökningsledare i ärendet.

Polisen utredde dödsfallet som mord redan från det att man påträffade kroppen tidigt på söndagsmorgonen, men var mycket förtegen om händelsen.

– Vi har anträffat en avliden person och situationen är sådan att det inte går att fastställa en naturlig dödsorsak. Och vi kan inte utesluta att personen har dött till följd av någon annans verk, sa Mikael Ehne vakthavande befäl vid polisen i Region Öst under söndagen.

En man anhållen 

På måndagsförmiddagen bekräftade polisen att en person sitter anhållen misstänkt för mord.

Enligt polisen har flera personer, där bland den nu anhållne mannen, förhörts under söndagen.

– Vi har en person som anhölls i går, skäligen misstänkt för mord, säger åklagaren Adam Rullman, som är förundersökningsledare i ärendet.

Enligt Adam Rullman är den anhållne en man i 60-årsåldern som är hemmahörande i Jönköpings kommun.

Ännu inte identifierad

– Vi jobbar i dag på med att söka identitet på den avlidne personen. Han är oidentifierad, säger Adam Rullman.

Brottsplatsundersökningen fortsätter under dagen.

– Förhoppningsvis ska rättsläkarna titta på kroppen och komma med ett besked om ett möjligt tillvägagångssätt eller annan dödsorsak, säger Adam Rullman.

Enligt Jnytt nekar den anhållne mannen till mord.

Inväntar svar från obduktion

Enligt polisen är personen ännu inte identifierad, men den avlidna personen är en man.

– Det mest avgörande för den här utredningen är dels identiteten på den avlidne men vi inväntar också svaren från obduktionen för att få veta mer om hur den här mannen avlidit. I väntan på det genomför vi alla utredningsåtgärder för att inte missa något om det skulle framkomma att det rör sig om ett brott, säger Stefan Sundling, chef för grova brottsgruppen i polisområde Jönköping, i ett pressmeddelande.

 

LÄS MER: Person hittad död – polis utreder mord

Relaterade ämnen
Sanna Wikström
Sanna Wikström
Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER