Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En miljon doser på väg till Västra Götalandsregionen

Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN

En miljon vaccindoser på tio veckor. 

Det räknar Västra Götalandsregionen med att kunna fördela på sina vaccinatörer. 

– Att kunna få långsiktiga leveransbesked är oerhört värdefullt, säger vaccinsamordnare Kristine Rygge i ett pressmeddelande. 

I ett pressmeddelande från Västra Götalandregionen som kom under fredagen meddelar regionen att man räknar med att få en miljon doser vaccin under en period på tio veckor. 

Merparten av vaccinet kommer ifrån Pfizer.

– Vi kommer få ett stort antal nyvaccinerade invånare i Västra Götaland och vi fortsätter att jobba med att jämna ut skillnaderna mellan vårdcentraler och kommuner, säger Kristine Rygge i pressmeddelandet. 

Glider över i fas 3

Vecka 17 räknar man med att få 60 640 vaccindoser. Regionen understryker också att man har kapacitet att ta emot mycket mer vaccin och att vaccinplanen ska tolkas som en prognos. 

I nuläget har var femte invånare i regionen fått minst en dos av vaccinet och bland dem över 65 år har nästan 60 procent fått sin första dos.

– Vi vaccinerar för fullt i fas 2 och glider nu över i fas 3. Först uti den fasen är personer mellan 60-64 år och som tillhör en riskgrupp som blir kallade av sjukhusen, säger Kristine Rygge. 

Se mer: