Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kvinna avled
efter bilolycka

En allvarlig trafikolycka inträffade tidigt på måndagsmorgonen söder om Hjo.

Två bilar krockade med varandra – och den ena bilen flög rakt ner i en ravin. Den unga kvinnan som befann sig i den bilen dog i kraschen.

– Vi fick använda en lyftkran för att få upp bilen. Ravinen var 6-7 meter djup och mycket brant, säger Göran Sandström, inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Skaraborg.

Larmet om olyckan kom klockan 05.43 på måndagsmorgonen efter att två bilar krockat på länsväg 195 söder om Hjo. Olyckan gjorde att det blev helt stopp i trafiken under räddningsarbetet.

– Den ena bilen låg på botten av en ravin, det var säkert 6-7 meter ner, och den andra stod kvar på vägen. Båda bilarna var helt förstörda, säger inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Skaraborg.

Ung kvinna död

En man fick föras till sjukhus i ambulanshelikopter till Skövde med svåra skador på benen, han befann sig i den bil som var kvar på vägen.

Den unga kvinna som satt i bilen som kraschade ner i ravinen miste livet i kraschen.

– Vi fick klippa loss båda två, det måste ha varit en rejäl smäll.

Enligt polisens presstalesperson Tommy Nyman handlar det om en mycket allvarlig olycka.

Vållande till annans död

Vid elva-tiden på måndagen bekräftade polisen i Skövde att kvinnan dött i olyckan. Då hade hennes anhöriga underrättats om det tragiska dödsfallet.

Polisen vill ännu inte gå ut redogöra för omständigheterna kring hur olyckan gått till, men enligt både polis och räddningstjänst handlar det om en mycket allvarlig olycka.

Klart står dock att någon av personerna ska ha varit obältade vid olyckan och att en man misstänks för vållande till annans död. Mannen är gripen.

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.