Boken på köpet. Mats Westling nöjer sig inte med att vara låtskrivare - till nya albumet följer ett extra cd med historier lästa av Johan Gry. Foto: Lennart Rehnman
Boken på köpet. Mats Westling nöjer sig inte med att vara låtskrivare - till nya albumet följer ett extra cd med historier lästa av Johan Gry. Foto: Lennart Rehnman

En man med en historia

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Mats Westling gillar berättelser. Men hans album räcker inte till.
Till hans nya platta "En doldis dagbok" följer extra historier lästa av skådespelaren Johan Gry.
- Han har en skön röst och är en storyteller, säger han.
Mats Westling har legat på de stora bolagen. Men i egen regi har han släppt tre egna album och är nu aktuell med sitt nya "En doldis dagbok".
- Tidigare fick jag alltid höra att om hur nästa album skulle göras och hur den skulle låta. Nu när jag är själv skiter jag faktiskt i det, säger han.
- Det blir som det blir, men framför allt strävar jag efter att det ska bli jag så mycket som möjligt.
Förra gången producerade Björn Olsson, producenten och låtskrivare som bland annat jobbar med Håkan Hellström. Nu har Mats Westling klivit in i In Flames studio i Göteborg.

Skön studio

Men några tunga riff från gitarren blev det inte för det.
- Haha, nej. Men vilken skön studio. Och band som Evergrey och just In flames kom in och kollade hur det gick, berättar Mats Westling.

Ett steg tillbaka

- Jag har snarare gått fram genom att ta ett steg tillbaka mot pop. Det är ju en popkillen jag egentligen är.
Det känns som du lagt större tonvikt på texterna den här gången?
- Nja, det tycker jag nog att jag alltid gör. Jag skapar ju en värld för varje låt. Men den här gången har jag kanske spelat ut på vissa spår mer än jag gjort tidigare.
Du bjuder på en bonusplatta med Johan Gry som läser dina texter - varför?
- Jag känner att jag inte alltid får tid för mina berättelser. Så jag gjorde den till de som köper mina skivor, sköna människor varav jag träffat flera. Först var det tänkt som en bok, men det fungerade inte rent logistiskt. Så då föddes idén med en talbok. Min fru Madeleine hörde Johan Gry och vi båda tyckte, "Vilken röst" och han är en fantastisk storyteller.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER