En personbil och en lastbil kolliderade på riksväg 40. Räddningstjänsten hade svårt att ta sig till platsen. Foto: Henrik Åslund / Hs-Foto
En personbil och en lastbil kolliderade på riksväg 40. Räddningstjänsten hade svårt att ta sig till platsen. Foto: Henrik Åslund / Hs-Foto

En man har avlidit efter frontalkrock

Publicerad

Ett par i 70-årsåldern fick föras till sjukhus efter en frontalkrock med en lastbil på riksväg 40.

Mannen har under kvällen avlidit av sina skador. Kvinnans tillstånd är på fredagsmorgonen allvarligt men stabilt, uppger Sahlgrenskas presstjänst.

– Anhöriga är underrättade, säger Magnus Söderqvist, inre befäl hos polisen i Borås.

Olyckan inträffade vid 16.30 på riksväg 40 mellan Ulricehamn och Borås.

En personbil och en lastbil kolliderade – och två personer, ett par i 70-årsåldern, fastnade i bilen.

Trafiken var tät och räddningstjänsten hade problem med att ta sig till platsen. När de väl var framme behövde de klippa upp bilen, som befann sig i diket, för att få ut mannen och kvinnan.

– Vi fick använda klippverktyg för att få ut dem, säger Lennart Larsson, stabschef på Södra Älvsborgs räddningsförbund.

"Har avlidit av skadorna"

Både mannens och kvinnans skador uppgavs direkt vara allvarliga och de fördes akut till sjukhus. En ambulanshelikopter kallades till platsen, men behövdes inte användas.

Södra Älvsborgs sjukhus förklarade under torsdagskvällen att de inte hade några besked att lämna kring de skadade personernas tillstånd.

Men vid 23.30-tiden meddelar Magnus Söderqvist vid Boråspolisen att mannens liv inte gått att rädda.

– Mannen har avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade, säger Magnus Söderqvist.

Inlett förundersökning

Kvinnans tillstånd är fortfarande allvarligt. Hon är förd från lasarettet i Borås till Sahlgrenska i Göteborg.

– Läget är fortfarande kritiskt, säger Magnus Söderqvist.

Paret var enligt polisen inte hemmahörande i Sjuhärad. Lastbilschauffören ska ha klarat sig utan skador, men uppgavs vara chockad efter krocken.

Polisen har inlett en förundersökning om brott.

– Utredningen har precis startat och vi har inte händelseförloppet klart för oss än. Det är för tidigt att uttala sig om det, säger Magnus Söderqvist.

Dödsolyckan ska ha inträffat på en 60-väg. Det var långa köer under flera timmar innan trafiken släpptes på igen.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER