Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

En man häktad för mordplan i Falkenberg

Ännu en man har häktats misstänkt för förberedelse till mord i Falkenberg.

Utredningen har samband med dödsskjutningen i Falkagård den 21 oktober i fjol.

Sedan tidigare sitter tre män häktade.

Det var den tredje januari som tre män häktades misstänkta för förberedelse till mord. Två 28-åringar och en 25-åring häktades på sannolika skäl mot sitt nekande i Varbergs tingsrätt.

Nu har ytterligare en man häktats efter häktningsförhandling på fredagsmorgonen. Mannen häktades med samma misstankegrad som de övriga tre männen.

Tommy Nyman, informatör vid Hallandspolisen, berättar i ett pressmeddelande att polisen kommer att vara ytterst tystlåten i samband med utredningen.

Yppandeförbud

– Utredningsarbetet fortsätter nu med en rad olika åtgärder. Bland annat ska fler förhör hållas. Tingsrätten har fattat beslut om yppandeförbud och vi kommer därför inte lämna några detaljer om ärendet eller hur sambandet till mordutredningen ser ut, säger han.

Brottet som kvartetten misstänks för ska ha pågått mellan den 25 oktober fram till den 30 oktober.

Polisen kopplar också samman mordplanerna med utredningen av mordet på den 26-årige man som sköts till döds i stadsdelen Falkagård den 21 oktober i fjol.

De misstänker att mordplanen kan vara en slags hämnd för mordet på 26-åringen.