Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En man anhållen för mopedöverfallet

Det var i söndags som den allvarliga olyckan ägde rum.
Foto: David Skarland/DAVID-S FOTO
Ionut, 34, när han satt på marken utanför en butik på Hässleholmen i Borås.
Foto: Privat
Han blev påkörd rakt över ett ben och det hela slutade med ryggskador och brutet ben.
Foto: Privat

I söndags blev 34-årige Ionut påkörd - troligtvis med flit - av en mopedist i Borås medan han tiggde pengar.

Nu har en ung man anhållits för den grova misshandeln, skriver Borås Tidning.

Mannen är tidigare dömd för ett hänsynslöst våldsbrott.

Det var i söndags som den allvarliga olyckan ägde rum när en man på moped gasade och tog sikte på tiggaren Ionut, 34, när han satt på marken utanför en butik på Hässleholmen i Borås. Han blev påkörd rakt över ett ben och det hela slutade med ryggskador och brutet ben.

– Jag hörde hur han tryckte på gasen och sedan körde han över mitt ben och drog mig ner på marken, berättade Ionut efter olyckan.

Mopedisten som körde på smet och polisen har letat efter honom sedan dess. Först rubricerade polisen brottet som vårdslöshet i trafik men efter att Ionut berättat hur det gått till ändrades rubriceringen till grov misshandel, alternativt grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till kroppsskada och smitning.

Av på två ställen

Just nu ligger Ionut på Borås sjukhus med benet fixerat i en metallställning eftersom benet gick av på två ställen. Han fick också skador i bland annat ansiktet av påkörningen.

Händelsen föregicks av att mopedisten körde runt runt kring Ionut och till slut var det någon som sa till honom att han inte fick köra där. Det var då han helt sonika körde över benet på honom.

Både polisen och Ionut själv är övertygade om att det var en medveten handling från mopedistens sida.

Men nu kan fallet ha fått en lösning eftersom polisen i Borås under onsdagen tog in en man till förhör och han kunde senare anhållas, misstänkt för brottet. Under onsdagen gjordes även en fotokonfrontation och Ionut kunde peka ut den misstänkte mannen.

– Han kom frivilligt in till polisen och har erkänt. Han har lämnat vissa förklaringar som jag inte vill gå in på, säger kriminalinspektör Hans Andrén, till Borås Tidning.

Den nu anhållne boråsaren är känd av polisen sedan tidigare har tidigare dömts för ett hänsynslöst våldsbrott som blev uppmärksammat.