Kvinnan sköts med flera skott på lördagskvällen. Foto: Robin AronKvinnan sköts med flera skott på lördagskvällen. Foto: Robin Aron
Kvinnan sköts med flera skott på lördagskvällen. Foto: Robin Aron
Kvinnan ska ha gått till attack mot poliserna med kniv vilket föranledde skotten. På platsen hittades en filékniv. Foto: Robin AronKvinnan ska ha gått till attack mot poliserna med kniv vilket föranledde skotten. På platsen hittades en filékniv. Foto: Robin Aron
Kvinnan ska ha gått till attack mot poliserna med kniv vilket föranledde skotten. På platsen hittades en filékniv. Foto: Robin Aron
Och ytterligare en kniv. Foto: Robin AronOch ytterligare en kniv. Foto: Robin Aron
Och ytterligare en kniv. Foto: Robin Aron
Kvinnan ska ha blivit skjuten i benet och innanför avspärrningarna kan man se en blodpöl. Foto: Robin AronKvinnan ska ha blivit skjuten i benet och innanför avspärrningarna kan man se en blodpöl. Foto: Robin Aron
Kvinnan ska ha blivit skjuten i benet och innanför avspärrningarna kan man se en blodpöl. Foto: Robin Aron
Vi hörde hur det bråkades där ute innan. Det lät som att poliserna ropade på henne, och sen kom tre skott, säger Gabriella Koning, boende precis vid torget. Foto: LäsarbildVi hörde hur det bråkades där ute innan. Det lät som att poliserna ropade på henne, och sen kom tre skott, säger Gabriella Koning, boende precis vid torget. Foto: Läsarbild
Vi hörde hur det bråkades där ute innan. Det lät som att poliserna ropade på henne, och sen kom tre skott, säger Gabriella Koning, boende precis vid torget. Foto: Läsarbild
– Patrullen sköt ett varningsskott. När det inte gav någon effekt skjuter de verkanseld som träffade kvinnan i benet, säger Robert Edh, inre biträdande vakthavande befäl hos polisen i Västra Götaland Foto: Robin Aron– Patrullen sköt ett varningsskott. När det inte gav någon effekt skjuter de verkanseld som träffade kvinnan i benet, säger Robert Edh, inre biträdande vakthavande befäl hos polisen i Västra Götaland Foto: Robin Aron
– Patrullen sköt ett varningsskott. När det inte gav någon effekt skjuter de verkanseld som träffade kvinnan i benet, säger Robert Edh, inre biträdande vakthavande befäl hos polisen i Västra Götaland Foto: Robin Aron
– Det är en ren nödvärnsskjutning. Det blir en utredning av det hela för att ta reda på hur patrullen har agerat, säger Edh. Foto: Robin Aron– Det är en ren nödvärnsskjutning. Det blir en utredning av det hela för att ta reda på hur patrullen har agerat, säger Edh. Foto: Robin Aron
– Det är en ren nödvärnsskjutning. Det blir en utredning av det hela för att ta reda på hur patrullen har agerat, säger Edh. Foto: Robin Aron

En kvinna har skjutits av polisen i Göteborg

Publicerad

En kvinna ska ha gått till knivattack mot två poliser på Brunnsbotorget på Hisingen.

Enligt polisen försökte patrullen stoppa kvinnan med pepparspray och varningsskott.

– När det inte gav någon effekt skjuter de verkanseld som träffade kvinnan i benet, säger Robert Edh, inre biträdande vakthavande befäl hos polisen i Västra Götaland.

En kvinna sköts ned på Brunnsbotorget av polis. Kvinnan ska ha attackerat polispatrullen med två knivar innan hon blev träffad av verkanseld i benet.

Ett larm kom in till polisen vid 20.00-tiden om att två poliser hade angripits av en kvinna som skulle omhändertas.

– Vi har ett ärende där en patrull blir beordrad till torget och vi får initiala uppgifter om att det är en kvinna som ska ha två knivar på sig. När patrullen anländer så går den här kvinnan mot dem med knivarna.

Skjuten i benet

Patrullen ska då använt pepparspray och skjutit ett varningsskott utan resultat.

– Det ger inte heller någon effekt. Därefter skjuter de verkanseld som träffar kvinnan i benen, säger Robert Edh, polisen Västra Götaland.

Hur är skadeläget för kvinnan?

– Hon är skjuten i benet. Men jag kan inte säga något mer om skadorna.

Vid 20.50-tiden hade åtta patruller varit involverad i ärendet. Kvinnan är förd till sjukhus.

Hur ser polisen på händelsen?

– Det är en ren nödvärnsskjutning. Det blir en utredning av det hela för att ta reda på hur patrullen har agerat, säger Robert Edh.

Hörde tre skott

Gabriella Koning, boende precis vid torget, hörde hur det uppstod tumult utanför på gatan – och sprang ut på balkongen precis efter att polisen avlossat sina skott.

– Vi hörde hur det bråkades där ute innan. Det lät som att poliserna ropade på henne, och sen kom tre skott. Vi gick ut på balkongen och då såg vi hur en kvinna blödde kraftigt på marken. Det var flera poliser runtomkring. Det verkade som att de försökte hjälpa henne samtidigt som de försökte hålla på plats, säger hon.

"En stor filékniv på platsen"

Vid 21.00-tiden befann sig två polispatruller på platsen för att hålla avspärrningen.

– Mitt i avspärrningen kan man se en stor blodpöl som har runnit i asfalten. Det ligger även en stor filékniv på platsen, säger GT:s reporter Sanna Wikström på platsen.

– Det ser ut att det har varit tumult på platsen. Runt blodfläcken ligger en påse vars innehåll är utrivet.

Polisen rubricerar händelsen som hot mot tjänsteman.

En kvinna som bor i området skärades kraftigt i samband med de avlossade skotten.

– Min fru var i närheten av händelsen och fick springa för sitt liv. Hon ringde mig och sa: "Du måste komma och hämta mig. Jag vågar inte gå hem själv", säger en man, som vill vara anonym.

Vid 00.30 på meddelar polisen att kvinnan skador inte är livshotande och att hon kommer kunna förhöras under söndagen.

Gustaf Nilsson
Gustaf Nilsson
Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER