Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man knivdödad – elever blev vittnen

Händelsen har inträffat i Borås.
Foto: Google maps

En man i 70-årsåldern knivdödades i närheten av Erikslundskolan i Borås på tisdagen.

Högstadieelever blev vittnen.

– Väldigt obehagligt, säger Martin Gunnarsson, rektor för F-6-delen på skolan.

I jakten på gärningsmannen efterlyser polisen tips och iakttagelser från allmänheten.

På tisdagsförmiddagen inleddes en stor polisinsats i Borås.

– Vi letar efter en ensam gärningsman, klädd i vita skor, grå luvtröja och vita byxor. Han ska bära på en väska enligt våra tidiga uppgifter, förklarade Ulla Brehm vid polisen i region väst.

En man hittades skadad, knivskuren, utomhus i stadsdelen Sjöbo i Borås.

Ambulans och räddningstjänst kallades till platsen snabbt efter händelsen som inträffade mellan Erikslundskolan och den intilliggande campingen.

– Det här skedde en bit bort från skolans område, säger Martin Gunnarsson, rektor för årskurserna F-6 på Erikslundskolan.

En man skadad

Mannen, som var i 70-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans och några timmar senare meddelade polisen att han avlidit av sina skador.

Anhöriga är underrättade och en förundersökning om mord är inledd.

Några äldre elever på skolan blev vittnen till händelsen

– Naturligtvis är det väldigt obehagligt, säger Martin Gunnarsson.

Han säger vidare:

– När något sådant här sker följer vi krisplanen och den första bedömningen som görs är hur mycket det här påverkar våra elever. De allra flesta barn på skolan har inte märkt av det.

På sin hemsida skriver skolan:

I morgon går eleverna enligt ordinarie schema. Vid behov av att prata om dagens händelser finns kurator och skolsköterska på skolan”.

Polisen efterlyser tips

Polispatruller och helikopter spanade under dagen i området kring Kolonigatan och Saltemadsgatan. Utredningen fortsätter under kvällen.

Vid 18-tiden var fortfarande ingen misstänkt gärningsman hittad.

Polisen efterlyser tips och iakttagelser från allmänheten om personer och fordon som har varit i området vid den aktuella tidpunkten.

– Alla tips och iakttagelser är värdefulla för att vi ska kunna gripa gärningsmannen, säger kommenderingschefen Tomas Stakeberg Jansson i ett uttalande på polisens hemsida.

Under kvällen kommer polisen att vidta trygghetsskapande åtgärder i Erikslund och bland annat vara på plats med ett mobilt poliskontor och polisens volontärer.