Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man avled – efter fallolycka i Arvika

Foto: Google maps

Den man som skadades allvarligt efter en arbetsplatsolycka i Arvika i går har avlidit.

Det var på Edanesågen, vid 15-tiden på torsdagen, som mannen föll från hög höjd.

– Nu ägnar vi våra tankar till de anhöriga. Alla vi här har mist en fin arbetskamrat, det vi gör nu är att bearbeta och stötta varandra i denna tunga stund, säger vd Jörgen Olofsson på Moelven Edanesågen. 

På torsdagseftermiddagen larmades polisen till Edanesågen i Arvika, efter att en man ramlat ner från en hög höjd i såghuset och slagits medvetslös.

Enligt polisen föll mannen omkring fem meter och slogs medvetslös. Han fördes med ambulanshelikopter till sjukhuset i Örebro, men hans liv gick inte att rädda.

– Detta är ofattbart sorgligt och vi är i djup sorg över att ha förlorat en kollega. Våra tankar går till närmaste familjen, vänner och kollegor i denna svåra stund, säger koncernchef Morten Kristiansen i Moelven Industrier, i ett pressmeddelande. 

Enligt pressmeddelandet kommer Moelven att genomföra en intern granskning av händelsen.

”En av de mörkaste dagarna”

Jörgen Olofsson, vd på Moelven Edanesågen, vill inte närmare kommentera omständigheterna runt olyckan.

– Vi samarbetar med Arbetsmiljöverket och polis för att få rätt bild av händelsen, säger han.

– Nu ägnar vi våra tankar till de anhöriga. Alla vi här har mist en fin arbetskamrat, det vi gör nu är att bearbeta och stötta varandra i denna tunga stund. 

I pressmeddelandet säger Morten Kristiansen:

– Detta är en av de mörkaste dagarna i Moelvens historia. Vårt fokus är att ta hand om familjen och medarbetarna på Edanesågen på bästa möjliga sätt.