Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

En död efter bensinbrand

En ung man har avlidit efter den våldsamma branden

En ung man har avlidit efter en våldsam brand på en bensinstation i Säffle.

Ytterligare en man skadades allvarligt i branden som inträffade i torsdags.

Det var vid 03.30-tiden i torsdags som larmet om branden kom. En släpkärra på en bensinstation började av okänd anledning brinna.

Två män i 25-årsåldern skadades allvarligt i branden och togs till sjukhus där de vårdades i respirator för mycket allvarliga skador.

Avled av skadorna

På söndagen meddelade Värmlandspolisen att en av männen avlidit av sina skador. 

Exakt vad som hände den där natten är inte klarlagt. Men enligt polisen ska dock en bil ha setts lämna platsen i samband med branden och det ska ha funnits en tank på släpkärran.

– I släpet fanns tankar som vi tror att de skulle fylla bensin i. Vi antar att det är därför som släpet började brinna. Vi misstänker att något hände i samband med att de skulle slanga bensin, sa Morgan Connedal, vakthavande befäl vid polisen i Värmland, i samband med händelsen.

En bit ifrån bensinstationen stötte polispatrullen senare på en svårt brandskadad man och efter cirka 45 minuter stötte de på en till. Den personen hade dock inte lika allvarliga skador.

Efter händelsen inledde polisen en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet och stöld.

Anhöriga är underrättade om dödsfallet.