Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"En del kommer jag aldrig att sälja"

En tredjedel av lägenheten är täckt med samlarprylar.
Foto: Privat
Josefin Karlsson har samlat på sig hundratals Pokémon och My Little Pony-prylar.
Foto: Privat
Hon samlar på både My Little Pony och Pokémon.
Foto: Privat
Josefin har i hela sitt liv varit intresserad av samlarprylarna.
Foto: Privat

I hela Josefin Karlssons, 28, liv har hon fascinerats av Pokémon och My Little Pony och samlat på sig ett hundratals samlarprylar - figurer, kort, kramdjur och tv-spel.

– Det är en bra grej för att komma bort från vardagen när man mår som värst, säger hon.

Josefin Karlsson, 28, från Tibro har ett stort samlarintresse: Pokémon och My Little Pony, som Skövde Nyheter uppmärksammade.

I hela hennes liv har hon fascinerats av det och samlat på sig ett hundratals samlarprylar - allt från figurer, kort och kramdjur till tv-spel.

Hon berättar att hon dagligen är inne på olika forum och grupper på Facebook där många delar samma intresse.

Dessutom har hon genom intresset fått många nya vänner som också samlar.

– Det sitter i från barndomen. Jag gör det här av nostalgiska skäl. Ett tag mådde jag dåligt och då fick det här mig att må bättre. Det är en bra grej för att komma bort från vardagen när man mår som värst, säger hon.

"Jag var mycket enstöring som ung"

Hon har uppmärksammats i tv-serien "Ullared" då hon tillsammans med sin mamma blev frågad om sitt intresse. Josefin Karlsson uppskattar att hon har lagt ett par tusenlappar på intresset och erkänner att en tredjedel av hennes tvåa på 64 kvadratmeter är täckt av samlarprylar från My Little Pony och Pokémon.

– Barnprogram har alltid varit roligt, det sitter sen jag var liten. Jag var mycket enstöring som ung och hittade saker att roa mig med själv. Det finns också mycket värre saker för en vuxen att göra än att samla på det här, säger hon.

För Josefin Karlsson går det inte riktigt att sätta ord på vad det är som gör intresset så starkt. Ibland säljer hon av saker och köper nytt.

Men vissa grejer är Josefin bestämd med att hon aldrig kommer att göra sig av med.

– En del grejer kommer jag inte sälja hur mycket det än är värt. För att för mig, har de en stor betydelse.

"Det här får mig att må bra"

Hon beskriver prylarna som roliga och gulliga och tillägger att hon gärna sitter inne och pysslar med samlarprylarna hellre än att träffa kompisar ute.

– De som håller på med det här har mycket gemensamt. Det här får mig att må bra, säger hon.