En tredjedel av lägenheten är täckt med samlarprylar. Foto: PrivatEn tredjedel av lägenheten är täckt med samlarprylar. Foto: Privat
En tredjedel av lägenheten är täckt med samlarprylar. Foto: Privat
Josefin Karlsson har samlat på sig hundratals Pokémon och My Little Pony-prylar. Foto: PrivatJosefin Karlsson har samlat på sig hundratals Pokémon och My Little Pony-prylar. Foto: Privat
Josefin Karlsson har samlat på sig hundratals Pokémon och My Little Pony-prylar. Foto: Privat
Hon samlar på både My Little Pony och Pokémon. Foto: PrivatHon samlar på både My Little Pony och Pokémon. Foto: Privat
Hon samlar på både My Little Pony och Pokémon. Foto: Privat
Josefin har i hela sitt liv varit intresserad av samlarprylarna. Foto: PrivatJosefin har i hela sitt liv varit intresserad av samlarprylarna. Foto: Privat

Josefin har i hela sitt liv varit intresserad av samlarprylarna.

 Foto: Privat

"En del kommer jag aldrig att sälja"

Publicerad

I hela Josefin Karlssons, 28, liv har hon fascinerats av Pokémon och My Little Pony och samlat på sig ett hundratals samlarprylar - figurer, kort, kramdjur och tv-spel.

– Det är en bra grej för att komma bort från vardagen när man mår som värst, säger hon.

Josefin Karlsson, 28, från Tibro har ett stort samlarintresse: Pokémon och My Little Pony, som Skövde Nyheter uppmärksammade.

I hela hennes liv har hon fascinerats av det och samlat på sig ett hundratals samlarprylar - allt från figurer, kort och kramdjur till tv-spel.

Hon berättar att hon dagligen är inne på olika forum och grupper på Facebook där många delar samma intresse.

Dessutom har hon genom intresset fått många nya vänner som också samlar.

– Det sitter i från barndomen. Jag gör det här av nostalgiska skäl. Ett tag mådde jag dåligt och då fick det här mig att må bättre. Det är en bra grej för att komma bort från vardagen när man mår som värst, säger hon.

"Jag var mycket enstöring som ung"

Hon har uppmärksammats i tv-serien "Ullared" då hon tillsammans med sin mamma blev frågad om sitt intresse. Josefin Karlsson uppskattar att hon har lagt ett par tusenlappar på intresset och erkänner att en tredjedel av hennes tvåa på 64 kvadratmeter är täckt av samlarprylar från My Little Pony och Pokémon.

– Barnprogram har alltid varit roligt, det sitter sen jag var liten. Jag var mycket enstöring som ung och hittade saker att roa mig med själv. Det finns också mycket värre saker för en vuxen att göra än att samla på det här, säger hon.

För Josefin Karlsson går det inte riktigt att sätta ord på vad det är som gör intresset så starkt. Ibland säljer hon av saker och köper nytt.

Men vissa grejer är Josefin bestämd med att hon aldrig kommer att göra sig av med.

– En del grejer kommer jag inte sälja hur mycket det än är värt. För att för mig, har de en stor betydelse.

"Det här får mig att må bra"

Hon beskriver prylarna som roliga och gulliga och tillägger att hon gärna sitter inne och pysslar med samlarprylarna hellre än att träffa kompisar ute.

– De som håller på med det här har mycket gemensamt. Det här får mig att må bra, säger hon.

Josefine Olausson
Josefine Olausson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER