En anhållen misstänkt för mordet på Gabriel

Publicerad

LIDKÖPING. Gabriel Holmdahl, 20, var försvunnen en dryg en månad innan han hittades mördad i en skogsdunge i ett industriområde i Lidköping.

Nu har en 22-åring anhållits av åklagare misstänkt för mord.

- Vi grep en person vid middagstid som misstänkt för mordet, säger kriminalkommissarie Lars Johansson till GT.

Det var den 16 augusti i år som Gabriel Holmdahl anmäldes försvunnen av anhöriga. Han hade då varit synlig i Lidköping den 14 augusti och Missing People deltog i sökandet av den försvunne småbarnspappan vid flera tillfällen.

Den 10 september hittades Gabriel död och av skadorna som kroppen utsatts för bedömdes han av polisen ha utsatts för brott och en mordutredning inleddes.

22-åringen nekar

På tisdagen anhölls en 22-årig man misstänkt för mordet.

- Gripandet gick lugnt tillväga och efter en första kort förhör anhölls den misstänkte av åklagare, säger kriminalkommissarie Lars Johansson till GT.

- Gripandet är resultatet av ett gott arbete av Lidköpingspolisen och bra upplysningar från allmänheten.

Den nu gripne 22-åringen är känd av polisen sedan tidigare och varit inblandad i ett tidigare mord.

På onsdagen kommer förhören med den misstänkte mannen – som httills nekat till alla anklagelser – att fortsätta.

Ingemar Nilsson
Ingemar Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER