Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

En anhållen för mord på öppen gata

En man har hittats allvarligt skadad i Partille.
Foto: Robin Aron
Polisen söker nu efter en man som försvunnit i en svart eller grå bil.
Foto: Robin Aron
Daniel Saari, 30, bor precis i närheten: "Jag blir orolig när jag går ut på kvällarna med hunden", säger han.
Foto: Robin Aron

En person har anhållits och söks nu av polisen för mordet i Partille under måndagskvällen. 

Offret, en man i 40-årsåldern, slogs ihjäl på öppen gata i ett bostadsområde men var folkbokförd på Hisingen i Göteborg. 

– Vi har ännu inte gripit någon misstänkt för brottet, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

På Facebook strömmar nu kondoleanserna in från den mördade mannens många vänner.

Enligt uppgift till GT är det en man som nu söks av polisen för mordet i Partille. Mannen är anhållen i sin frånvaro och efterlyst för mord alternativt dråp.

Det var strax före klockan 18 på måndagen larmades polis med anledning av att en person sprang runt med ett tillhygge i utkanten av ett bostadsområde i Partille.

Minuterna innan hade en man hittats liggande på marken svårt misshandlad. Mannen låg kvar när polisen kom till platsen och kunde senare identifieras som en man i 40-årsåldern hemmahörande på Hisingen i Göteborg.

Mannen är inte okänd av polisen sedan tidigare.

– Han fördes med ambulans till Sahlgrenska med allvarliga skador, sa Jenny Widén strax efter attacken.

Mannens liv gick inte att rädda och han avled senare på sjukhus. Brottet utreds nu som mord alternativt dråp.

Blödde ur bröstet

Enligt vittnesuppgifter till GP blödde den skadade mannen kraftigt ur bröstet när han hittades. Vittnena försökte stoppa blodet genom att trycka en handduk mot såret. 

Vilken typ av tillhygge som gärningsmannen använde var sent i natt oklart. 

– Det kan vara allt från en yxa till en kofot. De uppgifter jag har säger i alla fall ingenting om något skjutvapen. Vi väntar på besked från rättsmedicinska för att bestämma mordvapnet, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.

Brottsplatsen var vid 22-tiden fortfarande avspärrad och polisens tekniker arbetade på platsen med att säkra spår.

– Vi insåg tidigt att läget för den skadade mannen var allvarligt. Vi har haft mycket resurser i gång hela kvällen för att hitta gärningsmannen. Vi har en hel del uppgifter att gå på, säger Peter Adlersson.

Flydde i gråsvart bil

Enligt polisen var man snabbt på plats efter den brutala misshandeln som när mannen dog förvandlades till ett misstänkt mord. 

Men gärningsmannen hade hunnit fly.

– Vi har vittnesuppgifter som säger att den trolige gärningsmannen hoppade in i en bil som körde från platsen, säger Peter Adlersson.

Polisen sökte sent i går kväll med flera patruller efter den misstänkta flyktbilen som ska vara svart eller grå till färgen.

I övrigt ville man inte gå in på detaljer kring hur jakten på misstänkta bedrevs. 

– Vi letar på vissa adresser nu och vill inte ge dem som vistas där någon förvarning. Vi letar i vissa kretsar, säger Peter Adlersson.

Boende känner sig otrygga

Daniel Saari, 30, bor precis i närheten av platsen där det brutala våldsdådet ägde rum. Han känner sig otrygg när han är ute och går i området efter mörkrets inbrott:

– Det är oroväckande när sådant här händer. Jag blir orolig när jag går ut på kvällarna med hunden. För en månad sedan vad det en kille som blev knivskuren i grannhuset, berättar han.

– Vi har ännu inte gripit någon misstänkt för brottet, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson, på tisdagsmorgonen.