Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Emma, 25, rörd till tårar av lappen

Margit och Göran Axell fick hjälp att handla av dottern Ingel Sinander. Men på ett annorlunda sätt.Foto: Privat / Privat

När Göran Axell, 84, som sitter i karantän behövde hjälp med att handla under coronakrisen ansträngde han sig alldeles extra för att underlätta upplevelsen.

Handlingslappen som han skrev rörde barnbarnet Emma Axell till tårar – och gör succé i sociala medier.

– Detta är så typiskt min farfar. Det är han i ett nötskal, säger Emma, 25.

Under lördagen behövde Göran Axell, 84, från Alingsås, hjälp med att handla åt sig själv och sin fru Margit, 87, som sitter i karantän under coronakrisen. 

När dottern Ingel Sinander, 57, kom för att hämta inköpslistan – som skickades ner i hissen – såg hon något unikt.

– Då hade farfar ritat upp affären från minnet med numreringar och en shoppinglista. Han hade också ritat en färdväg för hur Ingel smidigast skulle plocka varorna så hon inte behövde gå fram och tillbaka, säger barnbarnet Emma Axell.

För de som känner Göran är detta inget onormalt beteende.

– Detta är så typiskt min farfar. Det är han i ett nötskal. Han är nog den mest organiserade människan jag någonsin har träffat och han är verkligen en karaktär på det sättet, säger Emma.

Emma Axell, 25, fick glädjtårar när hon såg sin farfars lista.Foto: Privat / Privat
Den numrerade inköpslistan.Foto: Privat / Privat

”Jag blev varm i hjärtat”

Bland annat är allt i Göran och Margits lägenhet numrerat.

– Alla tekniska grejor från brödrosten till fjärrkontrollen är numrerat. Sen har han pärmar med alla bruksanvisningar så om något går sönder eller behövs bytas så går han bara till sin pärm och slår upp saken, säger Emma.

https://twitter.com/EmmaAxell/status/1246720701547057152

När Emma fick se sin farfars karta så blev hon rörd till tårar.

– Jag blev varm i hjärtat och fick en tår i ögat. Jag blev rörd eftersom det är så fint på något sätt. Han vill i så stor utsträckning som möjligt förenkla för min faster som ska göra detta för honom. Och han vill inte vara till besvär, säger hon. 

 

Missa inga nyheter om coronaviruset. Ladda ner Expressens app – och slå på notiser – för senaste nytt.  

Görans karta över coop i Alingsås.Foto: Privat / Privat

”Farfar tycker det är jätteroligt”

De varma känslorna fick Emma att lägga ut sin farfars karta på Twitter – vilket i skrivande stund gillats över tio tusen gånger.

– Reaktionerna från Twitter har varit så bra. Folk skriver så fina saker om honom i kommentarerna. Många skriver också att de har liknande upplevelser av att ha fått inköpslistor av äldre släktingar under coronatider som varit på liknande sätt. Kanske inte lika extremt, säger Emma och skrattar.

Reaktionerna har fått släkten på gott humör.

– Ingel skrattar bara åt att det har blivit så stort. Också farfar och Margit tycker det är jätteroligt. Samma dag så handlade Ingel med hjälp av listan och kartan och det hade gått jättebra. Den var nog till hjälp, absolut, säger Emma Axell.

TV: Så slår corona mot SJ:s påsktrafik

LÄS MER: Hit vänder du dig med dina frågor om corona

 

LÄS MER: 5 experter svarar: Då kan coronakaoset vara över 

 

LÄS MER: Ställa in resor på grund av corona – så funkar det