Emma Wallin, 19, söker dejt på Facebook till vårens bal. "Att han är social är egentligen mitt enda krav", säger Emma. Foto: PrivatEmma Wallin, 19, söker dejt på Facebook till vårens bal. "Att han är social är egentligen mitt enda krav", säger Emma. Foto: Privat
Emma Wallin, 19, söker dejt på Facebook till vårens bal. "Att han är social är egentligen mitt enda krav", säger Emma. Foto: Privat
I annonsen finns tre krav på den potentielle baldejten. Krav man inte ska ta allt för hårt på, enligt Emma.I annonsen finns tre krav på den potentielle baldejten. Krav man inte ska ta allt för hårt på, enligt Emma.
I annonsen finns tre krav på den potentielle baldejten. Krav man inte ska ta allt för hårt på, enligt Emma.
Kompisen Janina Niemi var den som skapade Facebook-annonsen. "Hon blev lite arg först", säger Janina. Foto: privatKompisen Janina Niemi var den som skapade Facebook-annonsen. "Hon blev lite arg först", säger Janina. Foto: privat
Kompisen Janina Niemi var den som skapade Facebook-annonsen. "Hon blev lite arg först", säger Janina. Foto: privat

Emma, 19, söker en dejt till vårens bal

Publicerad

Emma Wallin, 19, från Göteborg söker en dejt till vårens gymnasiebal. Efter att kompisen Janina skapat en Facebook-annons ramlar svaren in. Men än finns det tid kvar för dig som tror sig vara den rätte.

– Jag har fått väldigt mycket vänförfrågningar på Facebook. Inlägget har fått runt 40 kommentarer och väldigt mycket delningar. Men jag får kika vidare och se om någon verkar ha det där lilla extra, säger Emma Wallin.

Historien började med att Emma köpte en balklänning till vårens bal på Sjölins gymnasium i Göteborg. Problemet var bara att hon inte hade någon att gå med. Något som hennes kompis Janina Niemi, 20, snabbt skulle råda bot på.

– Vi satt och pratade i telefon och sa att vi måste lösa det här med en baldejt. Jag frågade Emma om vilka kriterier hon hade och rent spontant lade jag ut ett inlägg på Facebook om att Emma söker baldejt. Hon blev lite arg först, säger Janina Niemi.

Tre krav

I Facebook-inlägget nämns tre krav för den potentielle dejten:

"1. Skön & klara av alkohol av samma skäl som på krav 2."

"2. Kan ha kul & föra en konversation själv så att Emma inte förvandlas till en barnvakt."

"3. Snygg & längre än Emma är med klackar pga samma anledning som på krav 1 & 2"

Men Emma menar att man inte ska ta allt för hårt på kraven.

– Att han är social är egentligen mitt enda krav. Det är väldigt viktigt. Jag vill träffa lite nytt folk och komma bort från mitt vanliga umgänge. Om man inte vet vem den andra personen är kan vissa bli lite blyga ibland. Det vill jag undvika.

Att personen inte är för gammal är också ett plus.

– Jag går i gymnasiet med 97:orna och vi är 19 år gamla. Så personen får inte vara för gammal, säger Emma.

Castings väntar

Även om Emma är huvudpersonen i sammanhanget så verkar det snarare vara kompisen Janina som drar i trådarna. Nu väntar nämligen castings för hopen av presumtiva baldejter, castings arrangerade av Janina själv.

– Vi får hålla intervjuer med killarna som är intresserade. Hon får inte välja och besluta utan mig. Jag tror kanske att killarna behöver imponera mer på mig än Emma. Så det ska bli väldigt spännande att se vad de har att komma med, säger Janina.

Exakt när balen ska äga rum, verkar ingen veta.

– Det är jag inte hundra på. Jag har inte så bra koll. Men jag tror att det är runt den 26 maj.

Att söka sin dejt via Facebook, är det något du vill rekommendera till andra?

– Det skulle jag absolut göra. Våga ta steget! Man kanske träffar sin kärlek efter detta. Det blir som en annan form av nätdejting, säger Emma Wallin.

 

Erik Göthlin

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER