Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Emilie Stordalens ilska mot gästerna

Emilie Stordalen reagerar mot kundernas hot om bojkott.
Foto: CHRISTER WAHLGREN
Petter Stordalen vid ett besök i Göteborg i våras.
Foto: NORA LOREK
Hotellkedja Nordic Choice har varit samarbetspartner till Pride
Foto: VILHELM STOKSTAD/TT

Petter Stordalens hotellkedja Nordic Choice stöttar Priderörelsen och har varit officiell samarbetspartner – flera kunder har därför hotat att bojkotta hotellet då företaget valt att ta ställning. 

Något Petters dotter Emilie Stordalen regerar kraftigt mot.

”Nu är det snart på tiden att flytta de medeltida hållningarna långt bort, dit solen aldrig skiner”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

I januari i år skrev den norske hotellmagnaten Petter Stordalen över sin förmögenhet på motsvarande 25,7 miljarder till sina barn.

Numera arbetar dottern Emilie Stordalen inom familjekoncernen som tillsammans ägs av Petter Stordalen och hans tre barn. Hotellkedjan Nordic Choice har under augusti och september varit samarbetspartner till Pride och har tagit ställning i mångfaldsdebatten.

Vill bojkotta hotellkedjan 

Något inte alla kunder har uppskattat.

”De flesta reaktionerna vi har fått har lyckligtvis varit positiva, men under min korta tid har jag också förvånats över hur mycket som är negativt. Kundtjänst, hotell och huvudkontoret får motta brev, telefonsamtal och långa tirader från personer som vill bojkotta företaget, bränna lojalitetskortet och aldrig bo på våra hotell eftersom vi tar ställning i mångfaldsdebatten”, skriver Emilie Stordalen på Instagram. 

https://www.instagram.com/p/Bnn9VtyAp_G/?hl=sv&taken-by=emiliestordalen

Hon skriver vidare att:

”Därför har jag följande att säga till dig som nyligen kritiserat NCH för vår inställning till Pride och mångfald: Nu är det snart på tiden att flytta de medeltida hållningarna långt bort, dit solen aldrig skiner”

Är inte rädd att förlora kunder 

I en intervju med norska Dagens Näringsliv utvecklar hon resonemanget:

– Jag är delägare i ett företag med över 16 000 anställda och vi är ett företag som är stolta över mångfalden. Den typen av hållning som jag reagerar på är det motsatta till vad Nordic Choice står för. Därför ville jag säga ifrån. Emilie Stordalen säger också att hon inte är rädd att förlora kunder.

– Det jag fruktar mer än att förlora kunder är vi kommer sluta stå upp för våra värderingar och att reagera på orättvisor, säger hon till Dagens Näringsliv.

Ida Holen som är hotellkedjans presskontakt bekräftar för DN att de fått kontakter kring bojkott men kan inte säga hur omfattande det är.