Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Emilie Stordalen om krisen: ”Min värld har kollapsat”

Petter Stordalen ger 25 miljarder till sina barn
Petter Stordalen och dottern Emilie.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Emilie Stordalen berättade om krisen vid ett webbseminarium.
Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVÄLLPOSTEN

Hotellbranschen har haft det tufft under coronapandemin, familjen Stordalens imperium är inget undantag.

Under ett webbseminarium berättade Petters dotter Emilie Stordalen om krisen. 

– Vi hade aldrig föreställt oss detta. Jag kommer aldrig ta något för givet igen. 2021 blir vårt tuffaste år någonsin, säger hon, enligt norska Dagens Näringsliv. 

När coronakrisen slog till mot Norge och landet till stora delar stängde ner började Emilie Stordalen skriva en logg om hur hon mådde och vad hotellkedjan drabbades av.

”I dag stängde Norge sina dörrar. Krisen hittills har känts extremt isolerad. Det är helt surrealistiskt, för även om min värld och vardagen för flera i branschen bokstavligen har kollapsat de senaste dagarna, har de flesta andra har livet utanför fortsatt nästan som normalt. Det finns panik, osäkerhet och krismaximering. Men nästan bara i vår egen lilla bubbla. Tills nu ”. har hon skrivit, skriver norska tidningen Dagens Näringsliv. 

Kommer inte ta saker för givet 

Under ett webbseminarium berättar hon om hur hon hamnade som i trans och arbetade hårt. 

– När en kris slår lika hårt och brutalt som för oss, går du in i ett slags trans. Du hamnar i en djup koncentration med mycket adrenalin så du kan fortsätta arbeta och arbeta, säger hon, enligt Dagens Näringsliv. 

Hon säger också att de aldrig hade kunnat föreställa sig vad som hänt och att hon aldrig kommer ta något för givet igen. 

Hon flaggar också för att nästa år, 2021, kommer bli bolagets tuffaste hittills.

”Vi som företag och som familj har blivit starkare”  

Hotellkedjan Nordic Choice som ägs av familjen Stordalen var snabba med att anpassa verksamheten när världen stängde ner och valde att permittera tusentals anställda, säger Emilie Stordalen och tillägger att det var viktigt att företaget gjorde det från början. 

Hon säger också att familjen blivit starkare genom krisen. 

– Vi som företag och som familj har blivit starkare, hungrigare och vassare genom denna kris. Vardagen kommer att återgå till det normala och vi är redo att göra ett gott intryck. Vi har några ess i ärmen, säger Emilie Stordalen under seminariet, enligt Dagens Näringsliv. 

I januari 2018 skrev Petter Stordalen över sitt bolag Strawberry Holdings AS till sina barn. Tillgångarna värderades vid tillfället till motsvarande 25,7 miljarder kronor.

Emilie Stordalen är den av de tre syskonen som är mest engagerad i bolaget och väntas ta över bolaget när Petter väl går i pension.

Se också: 

Intervju med Petter Stordalen i juni: Det värsta ligger bakom oss