Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Emelies uppmaning till lastbilschaufförer

Emelie Eriksson, 22, på sin häst.
Foto: Privat
Två gånger höll Emelie på att bli påkörd av stressade lastbilschaufförer. Nu har hon skrivit ett Facebook-inlägg om de obehagliga upplevelserna där hon uppmanar lastbilschaufförer att ta den lugnt i trafiken.
Foto: Privat

Två gånger höll hon på att bli påkörd av stressade lastbilschaufförer.

Emelie Eriksson, 22, körde en hästtransport – vilket gjorde resan extra obehaglig.

– Jag blev väldigt chockad och illa berörd, säger hon.

Emelie Eriksson, 22, var på väg till Linköping med hästen Doc Holiday. Hon skulle besöka stjärnbloggaren Tyra Sjöstedt för ett träningspass som hon vunnit i pris.

Men resan dit kantades av flera obehagliga upplevelser.

– Vi körde väldigt lagligt, höll hastigheten och höll gott avstånd till andra bilar, säger Emelie Eriksson, som kommer från Vinninga utanför Lidköping.

"Jätteobehagligt"

Då dök en lastbil upp och pressade hästtransporten bakifrån in mot en smal väg med räcken. Kort därefter var Emelie Eriksson, 22, med om en obehaglig omkörning.

– Lastbilen kom i hög hastighet och kom väldigt nära precis där vägen delade sig, säger Emelie Eriksson.

– Det var jätteobehagligt och skrämmande. Jag förstår inte vad lastbilschaufförerna håller på med.

Nu har hon skrivit om händelserna i ett inlägg på Facebook som har delats över 800 gånger, vilket P4 Skaraborg först rapporterade om.

– Jag var väldigt rädd när jag skrev inlägget. Om vi hade behövt bromsa hade vi fått 500 kilo häst i nacken. Det hade kunnat gå väldigt illa, säger Emelie Eriksson.

Uppmanar till trafiksäkerhet

Därför uppmanar hon stressade lastbilschaufförer att ta det lugnt i trafiken.

– De ska tänka på att djuret väger så mycket. Vi som kör hästtransporter är rädda om våra medtrafikanter. Då vill vi bli bemötta på samma sätt, säger Emelie Eriksson.

Hur ser du på att lastbilschaufförer kan känna sig felaktigt utpekade? 

– Det finns många lastbilschaufförer som inte ligger tätt bakom oss, men jag vet samtidigt många som kör hästtransporter med liknande upplevelser.

Kommer du att våga ge dig ut i trafiken med dina hästar igen?

– Ja, det tror jag. Men den här händelsen har gjort mig illa berörd. Vi som kör hästtransporter ska också kunna åka på vägarna.