Åsa Romson, (MP) miljöminister och vice statsminister och Gustav Fridolin, (MP) utbildningsminister – Den bilden tog jag under Stefan Löfvens tal. Jag har träffat Gustav Fridolin förut. Han kände igen mig, så det var kul. Foto: PrivatÅsa Romson, (MP) miljöminister och vice statsminister och Gustav Fridolin, (MP) utbildningsminister – Den bilden tog jag under Stefan Löfvens tal. Jag har träffat Gustav Fridolin förut. Han kände igen mig, så det var kul. Foto: Privat

Åsa Romson, (MP) miljöminister och vice statsminister och Gustav Fridolin, (MP) utbildningsminister

– Den bilden tog jag under Stefan Löfvens tal. Jag har träffat Gustav Fridolin förut. Han kände igen mig, så det var kul.

 Foto: Privat
Annie Lööf (C) – Henne träffade jag vid Expressens valstuga. Hon såg lite besviken ut när jag sa att jag var SSU-medlem. Det var ingen lång pratstund, men hon var snäll. Foto: PrivatAnnie Lööf (C) – Henne träffade jag vid Expressens valstuga. Hon såg lite besviken ut när jag sa att jag var SSU-medlem. Det var ingen lång pratstund, men hon var snäll. Foto: Privat

Annie Lööf (C)

– Henne träffade jag vid Expressens valstuga. Hon såg lite besviken ut när jag sa att jag var SSU-medlem. Det var ingen lång pratstund, men hon var snäll.

 Foto: Privat
Ebba Busch Thor (KD), partiledare – Hon var väldigt snäll. Vi står lånt ifrån varande i politiken men jag tycker om henne som debattör. Hon är duktig där. Foto: PrivatEbba Busch Thor (KD), partiledare – Hon var väldigt snäll. Vi står lånt ifrån varande i politiken men jag tycker om henne som debattör. Hon är duktig där. Foto: Privat

Ebba Busch Thor (KD), partiledare

– Hon var väldigt snäll. Vi står lånt ifrån varande i politiken men jag tycker om henne som debattör. Hon är duktig där.

 Foto: Privat
Stefan Löfven (S) statsminister – Han är partiledare och statsminister, så det var extra kul. Han är trevlig. Vi pratade en liten stund. Jag sa att jag är medlem i SSU och han sa att han tyckte det var kul med unga som var engagerade. Bilden tog jag vid Expressens valstuga. Foto: PrivatStefan Löfven (S) statsminister – Han är partiledare och statsminister, så det var extra kul. Han är trevlig. Vi pratade en liten stund. Jag sa att jag är medlem i SSU och han sa att han tyckte det var kul med unga som var engagerade. Bilden tog jag vid Expressens valstuga. Foto: Privat

Stefan Löfven (S) statsminister

– Han är partiledare och statsminister, så det var extra kul. Han är trevlig. Vi pratade en liten stund. Jag sa att jag är medlem i SSU och han sa att han tyckte det var kul med unga som var engagerade. Bilden tog jag vid Expressens valstuga.

 Foto: Privat
Mona Sahlin, S, nationell samordnare mot våldsbejakande extremism – Vi fick en liten pratstund och vi pratade om den skola hon ska ha i höst för politiker. Det hade varit kul att gå den skolan när jag blir äldre. Foto: PrivatMona Sahlin, S, nationell samordnare mot våldsbejakande extremism – Vi fick en liten pratstund och vi pratade om den skola hon ska ha i höst för politiker. Det hade varit kul att gå den skolan när jag blir äldre. Foto: Privat

Mona Sahlin, S, nationell samordnare mot våldsbejakande extremism

– Vi fick en liten pratstund och vi pratade om den skola hon ska ha i höst för politiker. Det hade varit kul att gå den skolan när jag blir äldre.

 Foto: Privat
Alice Bah Kuhnke, (MP) kultur- och migrationsminister – Hon är jätteduktig tycker jag. Det var kul, för när jag skulle ta en bild dök precis Stefan (Löfven) upp så det blev lite kaotiskt. Henne träffade jag också vid Expressens valstuga. Foto: PrivatAlice Bah Kuhnke, (MP) kultur- och migrationsminister – Hon är jätteduktig tycker jag. Det var kul, för när jag skulle ta en bild dök precis Stefan (Löfven) upp så det blev lite kaotiskt. Henne träffade jag också vid Expressens valstuga. Foto: Privat

Alice Bah Kuhnke, (MP) kultur- och migrationsminister

– Hon är jätteduktig tycker jag. Det var kul, för när jag skulle ta en bild dök precis Stefan (Löfven) upp så det blev lite kaotiskt. Henne träffade jag också vid Expressens valstuga.

 Foto: Privat

Elsa, 15, tar selfies med topp-politiker

Publicerad

Elsa Alm, 15, från Göteborg har träffat fler toppolitiker än de flesta under Almedalsveckan.

17 av dem hamnade på en selfie tillsammans med Elsa Alm.

Och en person är hon extra stolt över att ha tagit en bild med:

– Stefan Löfven. Han är den bästa.

Elsa Alm, som är medlem i SSU, är intresserad av politik sedan sjuårsåldern och har besökt årets Almedalsvecka för att gå på seminarier och lyssna på politiker. Men inte bara. Hon har även tagit selfies tillsammans med totalt 17 politiker.

– Det tycker jag är roligt. Jag tycker att politikerna är duktiga och det är kul att ha som minne, säger hon.

Elsa Alm fångade flera av politikerna vid Expressens valstuga.

– Det var många som var där och det var kul att får träffa dem just där.

En av bilderna är hon extra stolt över:

– Stefan Löfven. Han är den bästa. Som sosse är det extra kul att träffa honom också.

"Våga gå fram"

Elsa Alm berättar att ingen av politikerna tackade nej till att vara med på bild och samtliga var trevliga, tycker hon.

– Det gäller att fråga vid rätt tid och inte när någon var tvungen att stressa iväg. Det var jag nog med.

Har du någon annat tips?

– Det är att våga gå fram till helt enkelt.

Vad ska du göra med alla bilderna?

– Jag ska framkalla dem och sätta upp på väggen.

Kommer du tillbaka till Almedalen nästa år?

– Ja det klart. Då ska jag vara där hela veckan, säger Elsa Alm som nu är tillbaka hemma i Göteborg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER