Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ellos köps upp av europeisk modekoncern

Ellos får nya europeiska ägare.
Foto: MAGNUS JÖNSSON

Det Boråsbaserade företaget Ellos Group har sålts av sina ägare, riskkapitalbolaget Nordic capital.

Den nya ägaren är den belgiska modekoncernen FNG och prislappen landade på 2,4 miljarder kronor, skriver TT.

– FNG har omfattande erfarenhet från den europeiska modebranschen och kommer kunna bidra med nya insikter och strategiskt stöd, säger Hans Ohlsson, vd på Ellos Group i ett pressmeddelande.

Nordic Capital har ägt Ellos Group sedan 2013 och i dag blev det klart att man säljer det Boråsbaserade e-handelsföretaget till den belgiska modekoncernen FNG.

Det uppskattade värdet av försäljningen är 2,4 miljarder kronor.

Men innan det är helt klart måste affären godkännas av konkurrensmyndigheter, något som förväntas slutföras i september eller oktober i år.

Huvudkontoret ska vara kvar i Borås

Skiftet av ägare ska inte innebära några förändringar i själva verksamheten, skriver TT.

Ellos Group kommer fortsätta att agera som ett fristående bolag med samma organisation och koncernledning, vilket innebär att huvudkontoret fortfarande kommer att ligga i Borås.

– FNG har omfattande erfarenhet från den europeiska modebranschen och kommer kunna bidra med nya insikter och strategiskt stöd i nästa steg på vår utvecklingsresa, säger Hans Ohlsson, vd på Ellos Group i ett pressmeddelande.