Tidigare SD-ledamoten Hanna Wigh har fått ta emot hotbrev efter sin medverkan i "Kalla fakta". Foto: HENRIK JANSSONTidigare SD-ledamoten Hanna Wigh har fått ta emot hotbrev efter sin medverkan i "Kalla fakta". Foto: HENRIK JANSSON
Tidigare SD-ledamoten Hanna Wigh har fått ta emot hotbrev efter sin medverkan i "Kalla fakta". Foto: HENRIK JANSSON
Hanna Wigh företräds av advokat Elisabeth Massi Fritz. Foto: MICHAELA HASANOVICHanna Wigh företräds av advokat Elisabeth Massi Fritz. Foto: MICHAELA HASANOVIC
Hanna Wigh företräds av advokat Elisabeth Massi Fritz. Foto: MICHAELA HASANOVIC

Elisabeth Massi Fritz: "Ett synnerligen allvarligt hot"

Publicerad

Tidigare SD-ledamoten Hanna Wigh har bland annat fått ta emot hotbrev efter att ha berättat i TV4 om hur hon utsatts för sexuella övergrepp av en partikollega.

En polisutredning pågår och Hanna Wigh företräds av advokat Elisabeth Massi Fritz.

– Jag har fått brevet uppläst och kan konstatera att det är ett synnerligen allvarligt hot, säger Massi Fritz.

Hanna Wigh, som hoppat av som riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, intervjuades i TV4:s "Kalla fakta" där hon berättade om sexuella trakasserier och övergrepp av en kollaga i partiet.

Några dagar efter programmet blev en bil sönderslagen vid hennes hem. Hon har även fått en brandsläckare inkastad genom ett köksfönster och ett handskrivet hotbrev hemskickat.

 

LÄS OCKSÅ: Hanna Wigh hotad efter sexanklagelser

Hanna Wigh.Foto: ANDERS YLANDER

 

Säpo har tagit över ärendet

En förundersökning pågår och Säpo har tagit över ärendet.

– Det stämmer att vi vid Säkerhetspolisen har en utredning som handlar om skadegörelse mot en av våra skyddspersoner, förklarade Karl Melin, tillförordnad presschef på Säpo under tisdagen.

Advokat Elisabeth Massi Fritz företräder Hanna Wigh som målsägarbiträde. Hon säger att förhör ska hållas inom kort och att hon då kommer att närvara personligen.

Massi Fritz har gjort sig känd för att framför allt företräda personer som utsatts för hedersbrott eller våldtäkt.

 

Advokat Elisabeth Massi Fritz.Foto: MICHAELA HASANOVIC

 

LÄS OCKSÅ: Hanna Wigh berättar om SD-kollegans sexövergrepp

Hon förklarar att hon ser allvarligt på alla de brott som Hanna Wigh har utsatts för.

"Brott som är förkastliga"

- Det är brott som är förkastliga. Hot som vill tysta ner henne. Jag har själv fått det hotfulla brevet uppläst och kan konstatera att det är ett synnerligen allvarligt hot, säger hon.

Hanna Wigh har sagt till P4 Skaraborg att hon tycker att det är ett tydligt samband mellan hoten och att hon framträtt i tv.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER