Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Elisabeth Andreassens nya kärlek – efter svåra sorgen

Två och ett halvt år efter det att maken Tor dog har Elisabeth Andreassen hittat kärleken igen i Øistein, 59. Foto: OLLE SPORRONG
Elisabeth Andreassen när hon uppträdde i Melodifestivalen år 2011. Foto: Sven Lindwall
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Sångerskan Elisabeth Andreassen, 60, förlorade sin älskade make Tor för två och ett halvt år sedan.

Efter den svåra sorgen har hon nu hittat kärleken igen.

– Han fyller mitt hjärta med glädje. Vi har det jättefint, berättar Elisabeth Andreassen.

Svensk-norska sångerskan Elisabeth Andreassen drabbades av en stor sorg i juni 2016 när maken Tor Andreassen plötsligt gick bort i en hjärtattack.

Hon gick igenom en tuff period då hon under ett och ett halvt år förlorade både maken, sin mamma och pappa.

– När man upplever något sådant måste man hitta sin styrka. Stå upp på morgonen, tänka på sina barn och visa en väg framåt så att de känner sig trygga. Jag är glad att jag har en styrka inom mig som jag upparbetat genom min trygga barndom och uppväxt på Källö Knippla i Göteborgs skärgård, säger hon.

"Vardagen har vänt", säger Elisabeth Andreassen. Foto: OLLE SPORRONG

 

Elisabeth Andreassen blickar framåt

Elisabeth Andreassen konstaterar att hon nu ”på något sätt” vill lägga det som hänt bakom sig och se framåt.

– Vardagen har vänt. Allt ser så bra ut nu, säger hon och förklarar att hon genom att vara öppen och dela med sig av de svåra erfarenheterna också har stärkt bandet till sin publik:

– Jag är van att dela mina upplevelser med publiken. Jag vet ju att de sitter där med samma livserfarenheter.  När man talar ut, pratar och sjunger om livet rensar det själen. Det är många som inte klarar av att prata om sorg. Men det är inte så farligt, säger hon.

Förra året fyllde hon 60 och firade 40 år som artist. Hon gav ut självbiografin ”Jag är skitbra” och snart ger hon sig ut på turnén ”Jag är skitbra tur” i Norge.

I fyra månader har Elisabeth Andreassen varit tillsammans med egenföretagaren Øistein Sørum, 59. Foto: Pressbild

”Han fyller hjärtat med glädje”

Och så medverkar hon i Norges motsvarighet till ”Så mycket bättre”.

– Man behöver öppna sitt hjärta för att släppa in ljuset. Och ålder betyder ingenting för mig. Jag känner mig ung i själen, som 35. Jag har så fina barn och vänner – och så spirar det i hjärtat, säger hon.

 

LÄS MER: Elisabeth Andreassen om sorgen efter tragedin

 

Det som spirar i hjärtat och är en stor del av det ljus som nu kommit in i hennes liv är en ny kärlek – egenföretagaren Øistein Sørum, 59. 

– Vi har det väldigt fint. Vi har varit tillsammans i cirka fyra månader nu. Vi träffades genom gemensamma vänner, berättar Elisabeth Andreassen och fortsätter:

– Han är världens snällaste. Han fyller mitt hjärta med glädje och jag tror att jag fyller hans hjärta med glädje också. Det känns väldigt bra för oss båda två.