Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elevernas fina gest för personal på intensiven

Arbetsmiljöverkets chefsjurist Anna Varg berättar om de nya kraven för skyddsutrustning.
Ronjas, 14, skolklass donerade en del av klasskassan för att hjälpa barnsjukhuset.Foto: Privat / Privat

Klass 9b på Internationella Engelska Skolan i Göteborg bestämde sig för att göra något fint – med hjälp av klasskassan.

De donerade ett stort paket med godsaker till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

– Man blir helt otroligt rörd för deras omtanke och generositet för pengar de har samlat in själva, säger Madeleine Wahlberg, verksamhetsansvarig för insamlingsstiftelsen. 

Under coronakrisen är det många som vill hjälpa till. Därför bestämde sig klass 9b på Internationella Engelska Skolan i Göteborg för att donera ett hjälppaket till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. 

En av eleverna i klassen heter Ronja, 14, från Göteborg.

– Vi har en lektion i veckan som heter ”Mentortime” där vi pratar om saker som man vill ta upp eller som mentorn vill ta upp. Då hade min mamma sagt att barnsjukhuset hade lagt upp en förfrågan om saker och jag tyckte det var fint, säger hon.

Madeleine Wahlberg är verksamhetsansvarig för insamlingsstiftelsen på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.Foto: Privat / Privat

Barnsjukhuset har tidigare bett om hjälp för att stötta intensivvårdavdelningen på Östra Sjukhuset i coronakrisen. Därför frågade Ronja klassen om de kunde tänka sig att donera en del av klasskassan för att också hjälpa till. 

– Först var det lite blandade reaktioner men sen var vi överens. Då önskade vi att ge dricka, sandwiches och energibars och sånt där. Och så skrev vi en lapp, också, säger hon.

”Helt otroligt rörd”

Under onsdagen lämnades paketet över till barnsjukhuset och en glad Madeleine Wahlberg, verksamhetsansvarig för insamlingsstiftelsen på barn- och ungdomssjukhuset, tog emot dem.

– De kom med dryck och godis och energibarer till oss. Man blir helt otroligt rörd för deras omtanke och generositet för pengar de har samlat in till sin klasskassa och de delar med sig av dem, säger hon.

https://www.instagram.com/p/B-e5uwhIrMO/

Brevet som de hade skrivit, som inleds med orden ”Hej alla hjältar”, har även kopierats upp och sitter numera på många kylskåp på sjukhuset.

– Vi har kopierat upp det brevet och haft med det till alla som vi levererat maten till. Alla har blivit tagna av det här säger Madeleine Wahlberg.

 

Här återförenas nyfödda bebisen med sin mamma

 

LÄS MER: Hit vänder du dig med dina frågor om corona

 

LÄS MER: 5 experter svarar: Då kan coronakaoset vara över 

 

LÄS MER: Ställa in resor på grund av corona – så funkar det