Porrläxa. Filmen som är gjord av Utbildningsradion innehåller flera grova porrord. Åttondeklassarna på Nya Lundenskolan måste nu lära sig glosorna före onsdag.
Porrläxa. Filmen som är gjord av Utbildningsradion innehåller flera grova porrord. Åttondeklassarna på Nya Lundenskolan måste nu lära sig glosorna före onsdag.

Eleverna måste lära sig "runka" på tyska

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Elever i årskurs åtta på Nya Lundenskolan i Göteborg fick tyska porrglosor i läxa.
Tonåringarna måste plugga in ord som fittsaft , runka och kuk på tyska.
På onsdag är det förhör.
Tyskeleverna i årskurs åtta fick se ungdomsfilmen "Siebzehn" under lektionstid. Samtidigt delade läraren ut en lista med ord för att tonåringarna skulle förstå filmens innehåll. Dessutom ska de nu plugga in glosorna tills på onsdag. – Det var en chockupplevelse. Jag fick ont i magen när jag såg orden, säger en åttondeklassares mamma till GT. Filmen består av tre delar och handlar om ett tyskt tonårsliv fyllt av droger och sex. Filmen är gjord av Utbildningsradion och avsedd för tyskundervisning i skolan.

Tycker inte orden är grova

– Det är helt sjukt att vi ska lära oss det här. Jag har aldrig fått några sådana här läxor förut, säger en åttondeklassare. Läraren som gett glosläxan tycker inte att orden är så grova. – Jag har delat ut en gloslista som hör till filmen "Siebzehn" som kommer från Utbildningsradion. Men den innehåller minsann inga porrord, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER