Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Elever hotade och slog skolpersonal

Två elever, en 15-årig pojke och en 16-årig pojke, åtalades på torsdagen misstänkt för bland annat våld mot tjänsteman.

15-åringen ska ha knuffat och hotat tre anställda på sin skola när de ingrep för att avstyra en misshandel av en annan elev.

16-åringen ska ha knuffat till en kvinnlig lärare för att hon tog hans mössa.

Den 15-årige pojken hamnade i slagsmål med en annan pojke på sin skola när tre anställda skulle ingripa och avstyra bråket gav han sig på dem med. En av de anställda knuffade han i bröstet, den andre ska han hotat genom att säga något i stil med "rör du mig så slår jag dig gubbjävel" och den tredje ska han ha hotat att sparka in tänderna på.

16-åringen, som går på en annan skola, ska ha gett sig på en kvinnlig lärare. Hon hade flera gånger uppmanat honom att ta av sig sin mössa men pojken vägrade. Då tog själv mössan ifrån honom. 16-åringen ska då ha gett sig på lärarinnan och knuffat till henne i bröstet.

Nu åtalas de båda eleverna vid Borås tingsrätt. 15-åringen åtalas misstänkt för misshandel, hot mot tjänsteman och våld mot tjänsteman medan 16-åringen endast åtalas misstänkt för våld mot tjänsteman.