Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Eleven behövde stöd men fick ingen hjälp

Foto: Per Wissing

En elev i har behövt extra stöd under en längre period - men skolan i Varberg har inte tagit det på allvar.

Skolinspektionen kräver nu att ansvariga ska göra förbättringar.

Tidigare i år fick skolinspektionen emot en anmälan från föräldrarna till en före detta elev i årskurs 9 vid en skola i Varbergs kommun. Föräldrarna har enligt anmälan sagt att deras son behövt stöd, men att skolan inte tagit det på allvar. Efter ett initiativ från föräldrarna gjordes en utredning av en specialpedagog, som också föreslog extra utredning utanför skolan. Föräldrarna trodde att det extra stödet i skolan skulle räcka, men några veckor senare upphörde stödet till eleven.

 

Fick ingen hjälp

Under det sista grundskolåret fick eleven inte någon hjälp alls. En av föräldrarna tog kontakt med en nyanställd specialpedagog på skolan, som berättade att eleven nämnts på elevkonferenser. Eleven blev erbjuden läxhjälp efter skoltid som extra stöd.

Skolinspektionen har nu granskat skolan, och konstaterat att kommunen inte följt bestämmelserna och de kräver nu att de ansvariga gör förbättring i verksamheten.