Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elev på Hvitfeldtska svårt misshandlad på skolgården

Hvitfeldtska gymnasiet. Obs, arkivbild.Foto: LEIF JACOBSSON

En elev blev under tisdagen misshandlad på Hvitfeldtska gymnasiets skolgård i centrala Göteborg.

– Vad jag kan läsa mig till av rapporten fick personen ganska svåra skador på käke och tänder, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Polisen fick larmet klockan 12.51.

En bil körde snabbt in på skolgården där många elever som hade rast befann sig. Ut hoppade fyra-fem gärningsmän och slog ner eleven som blev svårt misshandlad.

– Den som misshandlats vårdas på Sahlgrenska, uppger Gustafsson.

En av skolans elever

Skolans verksamhetschef, Mikael O Karlsson, bekräftar att det är en av eleverna på skolan som misshandlats.

– Jag har fått information om att det är en av våra elever. Det hela ska ha gått mycket snabbt. En bil körde in på skolgården, de som satt i den hoppade ut och misshandlade eleven innan de snabbt körde därifrån, berättar Karlsson.

Han uppger vidare att polis var på plats mycket snabbt efter misshandeln. Gärningsmännen hade dock flytt i sin bil innan polis var på plats.

– Vi tror oss veta vilka som ligger bakom misshandeln, men i nuläget är ingen gripen, uppger Stefan Gustafsson vid 16.30.

Det finns en mängd vittnen till misshandeln.

– Det hela inträffade ju vid lunchtid så det var väldigt mycket elever ute på skolgården när det hände, säger Mikael O Karlsson.

Rektorn: Ingen anknytning

Hvitfeldtska gymnasiet, beläget strax ovanför Götaplatsen i centrala Göteborg, är en av stans större skolor med runt 2 000 elever.

Enligt verksamhetschefen Mikael O Karlsson har skolan en krisplan vid sådana här tillfällen.

– Det finns många av våra elever som har sett misshandeln, men mig veterligen ska ingen utöver den misshandlade blivit utsatt fysiskt.

Karlsson säger vidare:

– Enligt den information jag har fått ska de som slog vår elev inte själva ha någon anknytning till skolan. Det verkar av allt att döma vara någon slags hämndaktion för någonting som har inträffat utanför skolan.