Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Elev misshandlad medvetslös på skola

De två pojkarna i 15-årsåldern började bråka med varandra inne på skolan i Lysekil. Det slutade med att en av dem fick flyga ambulanshelikopter till sjukhus.
Foto: PER WISSING
"Man blir skärrad när sådant här händer", säger rektorn Ann-Charlotte Mellgren Sernemo.
Foto: Per Wissing
En elev på Gullmarksskolan i Lysekil fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter på onsdagen - efter ett slagsmål med en annan elev.
Foto: Anna Svanberg
På Gullmarsskolan finns nu stöd för de elever som behöver det.- Det är klart att det är en jättetråkigt situation när det blir bråk på skolan, säger skolans biträdande rektor, Hendrik Mattsson,
Foto: Per Wissing
Enligt skolans biträdande rektor, Hendrik Mattsson, startade konflikten mellan de två pojkarna redan i går.
Foto: Per Wissing
SOS larmade polisen efter att de kom till skolan i Lysekil.
Foto: Google Maps

En pojke i 15-årsåldern ska ha blivit misshandlad av en jämngammal elev på högstadieskolan Gullmarsskolan i Lysekil.

– Pojken blev medvetslös och vaknade till, men sedan blev han medvetslös igen. Det är väldigt otäckt när man har egna barn som går på skolan, säger Tony, vars dotter studerar på skolan.

Den skadade pojken fick föras med amulanshelikopter till Östra sjukhuset i Göteborg.

Larmet om en misshandel kom till polisen strax efter klockan halv nio på onsdagsmorgonen. Det var SOS som larmade efter att de skickat en ambulans till en skola i Lysekil.

– Det verkar som att två elever har slagits. Den ena skadas i samband med misshandeln, säger Niklas Johansson, inre befäl på polisen i Uddevalla.

Polisens presstalesman utvecklar:

– I samband med misshandeln ramlar en av dem på något sätt och slår i huvudet i någon form av stenmur. De gör bedömningen att han behöver någon form av ambulanshelikopter, säger Christer Fuxborg på länskommunikationscentralen i Västra Götaland.

Ambulanshelikopter

Ambulanshelikoptern förde den skadade pojken till Östra sjukhuset i Göteborg.

– Men jag vet inte hur skadad han är, säger Niklas Johansson.

Inte heller polisens presstalesman har några uppgifter om skadeläget mer än att han ska ha skadat huvudet.

Men enligt biträdande rektorn på skolan så låter det allvarligare än det är. Eleven skulle egentligen ha förts till Näl men på grund av dålig sikt fördes han i stället till Östra sjukhuset.

– Killen är vid medvetande vad jag har förstått, säger han och fortsätter.

– Det har inte använts några tillhyggen. Det var knytnävar och någon spark.

Enligt pressjouren på Sahlgrenska Universitetssjukhus är pojkens skador lindriga.

Kuratorn inkopplad

De båda pojkarna är i 15-årsåldern och misshandeln ska ha ägt rum inne på skolan på väg till dagens första lektion. Enligt skolans biträdande rektor, Hendrik Mattsson, startade konflikten mellan de inblandade redan i går.

– Vad vi har förstått på skolan så var det en situation från i går kväll, på fritiden, som reddes ut nu på morgen här på skolan och det slutat i ett bråk, säger han till GT.

På Gullmarsskolan finns nu stöd för de elever som behöver det.

– Det är klart att det är en jättetråkigt situation när det blir bråk på skolan. Vi har haft full backning för eleverna som är kvar. Kuratorn har öppet hus och har varit och besökt de klasserna som är berörda. De som har varit vittnen till händelsen har fått hjälp. Men lektionerna pågår som vanligt.

Han berättar även att de två pojkarnas föräldrar är informerade om vad som har hänt och läget på skolan är lugnt.

– Det var bara mellan de här två. Det finns ingen svans eller något annat uppretat på skolan, säger Hendrik Mattsson.

Den misstänktas ålder kan leda till att sociala myndigheten kommer att kopplas in i ärendet tillsammans med polis.

Bråk började på nätet

GT skrev i våras om ett annat skolbråk på en skola i Alingsås. Den gången var upprinnelsen en konflikt som börjat på ett chatforum på nätet. På sajten är det möjligt att vara anonym och att skriva i någon annans namn. Två elever sökte därför upp en tredje elev som misshandlades så allvarligt att han fick föras till sjukhus. Ytterligare en elev fick stryk när han försökte avbryta bråket.