Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Elev skadad efter fallolycka på skola i Göteborg

Barnet gick i lågstadiet på en kommunal F-9-skola på Hisingen.
Foto: Google maps

En lågstadieelev på en skola på Hisingen uppgavs ha avlidit efter en fallolycka under onsdagen, vilket DN var först med att rapportera.

Det visade sig dock att informationen från Göteborgs stad var felaktig – den skadade eleven vårdas på sjukhus, men är vid liv.

– Vi är fruktansvärt ledsna över att det blivit så här, säger Marie Åhman, kommunikationschef på grundskoleförvaltningen i Göteborg.

Barnet går, enligt DN, i lågstadiet på en kommunal F-9-skola på Hisingen. Eleven föll från en bergsknalle i samband med lek ute på skolans område under onsdagseftermiddagen, under pågående skol- eller fritidsaktivitet. Ambulans tillkallades och personen fördes till sjukhus.

Under torsdagen hade grundskoleförvaltningen fått information om att eleven avlidit, något som kommunikationschef på grundskoleförvaltningen Marie Åhman bekräftade för Dagens Nyheter. Kort därpå kom dock information om att uppgiften var felaktig: eleven som skadats i fallolyckan är vid liv och vårdas på sjukhus.

– Just nu har vi har vi fått information om att eleven inte är avliden, säger Marie Åhman.

Elevens skadeläge är oklart.

Enligt henne ska språkförbistringar ha legat bakom den felaktiga informationen som man först gick ut med, och nu vill man få de nya uppgifterna bekräftade av sjukvården.

Ska undersöka bakgrunden till olyckan

Flera andra elever samt personal ska ha blivit vittne till olyckan.

Hur kunde det här hända?

– Det håller vi på att undersöka ute på skolan, det vet vi inte heller utan vi tittar på det. 

Man har elevhälsopersonal på plats på skolan och företagshälsovården är också inkopplade för de medarbetare som behöver stöd.

Det är ju säkert många som fått ett väldigt tråkigt besked som sedan inte visade sig stämma, hur hanterar ni det?

– Just nu försöker vi ta reda på hur det faktiskt står till och se så att vi kan gå ut med korrekt information och sen kommer vi gå ut med den informationen när den är bekräftad, säger Marie Åhman.