Efter vattenskandalen – butikschefen hotad

Enligt flera vittnen ska butikschefen ha hällt vatten över Vanessa, 28, som satt och vädjade om pengar utanför butiken. "Jag vill inte polisanmäla men det är inte första gången det händer. Han gjorde detta i går med", har hon tidigare sagt till GT.
Foto: Lennart Rehnman

Flera vittnen såg hur butikschefen gick ut och hällde vatten över en tiggande kvinna i Göteborg. Chefen nekar till anklagelserna, men uppgifterna har ändå rört upp en proteststorm i sociala medier.

Under det senaste dygnet har mannen mottagit flera hot och butikskedjan har därför tagit honom ur tjänst.

– Vi har polisanmält detta, säger kommunikationschefen för butikskedjan, till GT.

Under tisdagen berättade flera vittnen att de sett en butikschef hälla vatten över en tiggande kvinna utanför en mataffär i Göteborg. Enligt Per Adolfsson, som såg händelsen, ska chefen ha gått fram och hällt en kanna vatten över den 28-åriga kvinnan.

Händelsen fick stor spridning i sociala medier och under onsdagen planerar hundratals människor att samlas utanför butiken för att protestera.

Har polisanmälts av kedjan

Samtidigt meddelar butikskedjan att man ser allvarligt på det som inträffat och att en oberoende utredning har startats för att "så snabbt som möjligt klarlägga fakta".

Butikschefen har mottagit flera hot efter händelsen och arbetsgivaren har därför beslutat att ta honom ur tjänst.

– Jag kan inte gå in på detaljer om hoten. Men vi har polisanmält detta, säger kommunikationschefen för butikskedjan, till GT.

Under dagen planerar hundratals människor en protest utanför butiken. Hur ser ni på det?

– Vi ser ju till medarbetarnas och kundernas säkerhet. Vi förbereder oss på det sätt som vi kan, men jag kan inte gå in på exakt hur förberedelserna ser ut.

Uppgifterna om vad som hände utanför butiken under tisdagen går isär. Flera vittnen menar att butikschefen hällde vatten över kvinnan avsiktligt. Chefen hävdar å sin sida att han endast tvättade fönster.

– Jag är chockad och blir jätteledsen över det här. Jag är den förste att beklaga om någon har fått vatten på sig. Men att jag skulle ha hällt vatten över någon avsiktligt är helt sanslöst, sa chefen till GT under tisdagen.

Vanessa, 28, som fick vattnet över sig är dock av en annan uppfattning.

– Jag vill inte polisanmäla men det är inte första gången det händer. Han gjorde detta i går med, har hon tidigare sagt till GT.


Rättelse: I en tidigare version av denna artikel stod det att  den 28-åriga kvinnan heter Valessa. Det var felaktigt,  rätt namn är Vanessa.