Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter Twitterskandalen: Lena Ferm, M, petas från uppdrag

Moderaten Lena Ferm har petats från posten som ordförande i SDN Västra Hisingen.Foto: Moderaterna
Lena Ferms Twitterinlägg: ”De flesta invandrare är analfabeter. De kommer inte lösa ett skit”.Foto: Twitter

Efter Twitterskandalen har Lena Ferm, M, uppmanats att lämna alla sina uppdrag inom Moderaterna – men valt att stanna kvar.

På tisdagen blev hon bortröstad som ordförande i individutskottet i stadsdelsnämnden Västra Hisingen.

– Det pågår en intern process och jag vill inte kommentera det mer än så, säger Rickard Eriksson, M, stadsdelsnämndens ordförande.

För knappt två veckor sedan skrev Lena Ferm, andre vice ordförande i Göteborgsmoderaternas kretsstyrelse och ledamot i stadsdelsnämnden Västra Hisingen, i ett Twitterinlägg att ”De flesta invandrare är analfabeter. De kommer inte lösa ett skit..”.

Inlägget var en kommentar till ett tidigare inlägg från kontot ”Annie Lööfvén” som har Centerledaren som profilbild men är ett fejkkonto som Annie Lööf inte står bakom.

”Menar ingenting”

– Jag vill bara säga att det är en fullständigt vansinnigt klumpig tweet. Jag ångrar den till 100 procent. Jag har plockat bort den, jag menar ingenting av det jag skrev, kommenterade Lena Ferm själv när GT pratade med henne.

Det visade sig också att Ferm även ”gillat” och spridit andra inlägg, bland annat från kontot ”Julia Caesar” som bloggat på flera hatsajter.

David Josefsson, Moderaternas distriktsordförande, förklarade för GT att han var ”heligt förbannad” och uppmanade Ferm att lämna alla sina uppdrag inom Moderaterna och i Göteborgs stad.

Men Lena Ferm har valt att hittills inte självmant avgå från några uppdrag.

Ferm petades från uppdrag

På tisdagen hade SDN Västra Hisingen möte och där yrkade stadsdelsnämndens ordförande Rickard Eriksson, M, att Lena Ferm skulle entledigas från ordförandeskapet i individutskottet, vilket GP var först med att rapportera.

– Det blev en majoritet för att hon skulle entledigas, säger Rickard Eriksson till GT.

Var det inte en märklig situation att du som moderat yrkade att en annan moderat i nämnden skulle lämna sin post ?

– Ja, det kan man tycka. Men jag vill inte gå in på detaljer, säger han och tillägger:

– Det pågår en intern process och jag vill inte kommentera det mer än så här.

GT har sökt Lena Ferm.