Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter trängsel – Liseberg köper tillbaka biljetter

Liseberg justerar det antal som som får vistas i parken samtidigt.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL
Andreas Andersen, Lisebergs vd.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL

Lisebergs besökare har klagat på att för många har varit i nöjesparken på samma gång under sommaren.

Nu justerar Liseberg det antal som får vistas i parken samtidigt, och köper därför tillbaka 14 000 redan sålda biljetter.

– Det har blivit ett ovanligt hårt tryck på våra attraktioner och kö-områden, vilket gjort det svårt att få gästerna att hålla smittsäkra avstånd, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg, i ett pressmeddelande.

Under sommaren har Liseberg tillåtit som högst 7 000 besökare att vistas i parken samtidigt.

En siffra som enligt parken själv har justerats marginellt under säsongens gång.

Men trots att det är betydligt färre än en pandemifri sommardag, har många besökare ändå upplevt att parken varit ”oväntat välbesökt under rådande restriktioner”, skriver Liseberg i ett pressmeddelande.

Man har därför – i samråd med Länsstyrelsen – beslutat att ändra maxtaket till 6 000 samtida gäster, vilket innebär att alla som köpt biljett till Liseberg under återstoden av säsongen inte kommer att kunna gå dit. Nu köper parken tillbaka 14 000 biljetter.

”Svårt få gästerna hålla smittsäkra avstånd”

– Vi har sett ett radikalt förändrat gästbeteende i år. Gästsammansättningen är långt mer homogen än vad den normalt sett är på Liseberg och det har blivit ett ovanligt hårt tryck på våra attraktioner och kö-områden, vilket gjort det svårt att få gästerna att hålla smittsäkra avstånd, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg, i pressmeddelandet.

De som får sitt besök avbokat kommer i stället att erbjudas förtur till att boka en biljett till halloweensäsongen. De berörda personerna kommer att kontaktas via e-post, och återbetalningen sker automatiskt enligt Liseberg.

Halloweensäsongen på Liseberg äger rum mellan den 2 oktober och 7 november. Hur många gäster som kommer tillåtas röra sig i parken då är ännu oklart.

SE MER:

GT besökte Lisebergspremiären • Joar, 5, och Viggo, 2, åkte ”Underlandet”.