Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter sju år – nu blir det höftoperationer igen

Skaraborgs sjukhus i Falköping har återigen börjat med att operera höftledsproteser efter ett uppehåll på sju år, skriver Skaraborgs Läns Tidning.  

– Det är betydelsefullt för patienterna och för vår verksamhet, säger Henrik Hjulström, verksamhetschef för ortopedi, i ett pressmeddelande. 

Mellan december 2011 och maj 2019 genomfördes inga operationer av höftledsproteser på Skaraborgs sjukhus i Falköping.

Planen är nu att utöka operationerna igen, till en början i mindre skala så att allt fungerar som det ska, skriver SKLT. 

– För oss som var med när den sista patienten blev opererad december 2011 känns det fantastiskt att åter få det här uppdraget och att återuppta en verksamhet som vi då var väldigt bra på, säger Ann-Mari Claesson, enhetschef på dagkirurgiskt centrum vid Skas Falköping, till tidningen. 

Ska också bli operationer på knäproteser

Inför den första operationen i maj så gjorde sjukhuset en risk- och konsekvensanalys och en större planering där alla olika berörda personalkategorier varit med.  

– Under våren har verksamheten koncentrerats på höftproteser, men till hösten ska det även utföras operationer med knäproteser. Efter sommaren planerar vi att det ska genomföras nio operationer per vecka fördelade på tre dagar, säger Henrik Hjulström, till tidningen.

Ann-Mari Claesson är positiv till att operationerna återinförs och tror att det kan utvecklas ännu mer i framtiden. 

- Personligen tror jag att dagkirurgi kompletterad med 24-32 timmars vård är framtiden, säger Ann-Mari Claesson, till SKLT.