Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

P-vaktens fina gest chockade Mirjana

Tre nyheter att hålla koll på i dag.
Mirjana Ristic och hennes barn fick en glad överraskning när de körde i väg från parkeringen.Foto: Privat
När Mirjana Ristic läste meddelandet blev hon rörd.Foto: Privat

Det som verkade vara en p-bot var egentligen något annat.

När Mirjana Ristic läste meddelandet blev hon rörd.

– Det finns verkligen godhjärtade människor, säger hon.

Mirjana Ristic hade hämtat sina barn från en basketträning och parkerade bilen i närheten av en restaurang på Hisingen för att äta. När hon satte sig i bilen igen och körde därifrån såg hon en gul lapp fladdra under vindrutetorkarna.

– Jag tänkte shit, nu är det ju minst 600 kronor jag kommer behöva betala, säger hon.

Men när hon stannade bilen för att läsa lappen blev hon minst sagt överraskad. På den gick att läsa: ”God jul, köp något till dina barn” och lite längre ner: ”Kolla skylt, du skulle betala 850”.

– Jag blev chockad, jag har aldrig upplevt nåt liknande. Att i stället för att behöva betala få ett så fint meddelande, säger Mirjana Ristic.

– Det handlar egentligen inte om att jag inte behövde betala, för uppenbarligen hade jag ju ställt mig fel, utan det är mer själva gesten. Det var väldigt fint, fortsätter hon.

Det som Mirjana Ristic först trodde var en vanlig p-bot var egentligen ett fint meddelande.Foto: Privat

Möttes av positiva kommentarer 

Mirjana skrev ett inlägg om den annorlunda ”p-boten” på Facebook – där haglar nu kommentarerna in:

”En person med stort hjärta”, ”En hjälte helt enkelt!” och ”Änglar finns” är några av dem.

– Om p-vakten läser det här vill jag säga tack för att det finns människor med ett gott hjärta, som gör så fina saker, säger Mirjana Ristic.

Och julklapparna, de kommer hon inte undan.

– Barnen var ju med i bilen när jag läste lappen, så de har redan börjat kolla runt efter julklappar. Det måste bli något riktigt fint. 

Företaget P-tjänst Väst har hand om parkeringen, Stefan Gabrielsson är vd och säger till GP att han inte känner till det specifika fallet men att det händer att vakterna inte bötfäller utan lämnar en varning.

– Ibland skriver vi informationslappar att här har ni gjort fel, och att de ska vara uppmärksamma på skylten. Vi kallar det snäll-lappar, säger han till tidningen.