Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skara Sommarland stänger av attraktion efter olyckan

Dagens tre största inrikesnyheter
Olyckan inträffade på Skara Sommarland under tisdagen.Foto: Skara Sommarland, pressbild / Skara sommarland

I går skadades en pojke på Skara Sommarland efter att ha trillat ur åkattraktionen ”Rodeo”.

Nu meddelar nöjesparken att man stänger av attraktionen.

Pojken vårdades under onsdagen fortfarande på sjukhus, skriver Skaraborgs Läns Tidning. 

Det var under tisdagseftermiddagen som en pojke skadades på Skara Sommarland efter att ha trillat ur åkattraktion ”Rodeo”.

Pojken fick föras med ambulans till sjukhus efter incidenten.

Dagen efter olyckan berättar nöjesparkens vd, Janne Nilsson om händelseförloppet för SKLT.

– I gondolen finns den en bygel som håller fast när man kör karusellen. Gondolen roterar och utav centrifugalkraften hade pojken farit ur attraktionen, säger Nilsson till tidningen.

Anledningen bakom olyckan fortfarande okänd

Besökare och attraktionsvärden blev chockade av händelsen och hur det kommer sig att bygeln i attraktionen undersöktes direkt av verkstadspersonal, enligt Nilsson.

Man har dock ännu inte fått några svar på hur det kunnat ske.

– När det händer så här tråkiga olyckor så är det ofta flera saker som samverkar. Nu försöker vi förstå vad det är som har hänt och som gjort att inte säkerhetsbygeln varit riktigt låst. Det är oftast inte bara en sak som gör att sådant här inträffar, det är flera saker som samverkar. Då kan det bli en incident som i det här fallet där bygeln lossande och pojken for ur, säger Janne Nilsson till SKLT.

Till NLT säger Janne Nilsson att felet troligen berodde på ”mänsklig faktorer”.

– De här säkerhetsreglarna eller spärrarna som är två stycken – det finns det inga fel på dem, utan det handlar om handhavandet, säger Nilsson till tidningen.

Attraktionen ”Rodeo” har tills vidare stängts av, meddelar nöjesparken.

Enligt tidningen vårdas pojken under onsdagen fortfarande på sjukhus och en operation som ett resultat av olyckan diskuterades.