Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter kritiken: Han fick staketmålning i färger

Jan Sture tror hans staket målades för att han försvarat det "traditionella äktenskapet".
Foto: Håkan Johansson

Jan Sture Neuman i Falkenberg värnar om det traditionella äktenskapet och har många gånger framfört dessa åsikter.

Nu har någon målat hans staket i regnbågens färger, skriver Hallands Nyheter.

– Jag tror att det har ett samband med Pridefestivalen i Falkenberg på lördag, säger han.

Jan Sture Neuman kom cyklade på tisdagen vid middagstid och såg då det nymålade staketet.

– Jag hade sett staketet från andra hållet tidigare men inte märkt något, säger han. Men grannen hade sett det redan på morgonen så skadegörelsen måste ha gjorts natten mot tisdag.

Vad tänkte du när du såg det?

– Jag insåg direkt vad det handlade om, säger han. Att det är en regnbågssymbol och att det har samband med Pridefestivalen i Falkenberg nu på lördag.

Oskyldigt lidande

Jan Sture Neuman förstår att det är han som är målet men tycker synd om sin fru som blir oskyldigt lidande.

– Jag har under de senaste åren skrivit upprepade gånger i tidningen och försvarat det traditionella äktenskapet mellan man och kvinna, säger han. Särskilt barnens intressen i sammanhanget.

Han har ingen aning om vem som kan ligga bakom skadegörelsen men tror att det kanske kommer fram så småningom.

– Jag kontaktade en som är drivande i Pridefestivalen i Falkenberg men hon var helt överraskad och tog fullständigt avstånd från detta, säger Jan Sture Neuman. Hon hade ingen som helst aning om vem som kunde ha gjort det och hon beklagade det fullständigt.

Tidigare har det förekommit pris på Stockholm Pride till den "mest homofoba personen" och Jan Sture Neuman misstänkte att det kanske kunde vara något sådant "antipris" som låg bakom.

– Men arrangören förklarade att det absolut inte var så, säger han. De har inget antipris och inget som kan uppmuntra det heller.

Händelsen är nu polisanmäld med brottsrubriceringen skadegörelse.

– Jag sade till polisen att detta kanske handlade om ett brott med hatbrottskaraktär, säger han. I alla fall när det handlar om att personer med min uppfattning skulle utsättas för hatbrott. Jag har framfört en åsikt i helt vanliga kanaler, som i tidningar, inte hetsat mot någon. Jag har talat om vad jag tycker och argumenterat för det och nu jag har fått vandalism i stället för argument.