Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter knivskärningen: "Ser allvarligt på det"

Foto: Henrik Jansson

Den 21-årige Gothia cup-ledaren anhölls på fredagsmorgonen för att ha knivskurit en man i 20-årsåldern på Hisingen i Göteborg inatt.

Fotbollslaget som mannen tillhör hade tidigare på kvällen rundat av en lyckad turneringsvecka med en middag på restaurang.

– Killarna skulle äta och ha lite trevligt och så händer det här. Det är fruktansvärt, säger klubbens ordförande till GT.

Vid halvnio på fredagsmorgonen anhölls lagledaren för grov misshandel, drygt sex timmar efter att polisen fick larmet om knivskärningen vid en skola i Tuve på Hisingen i Göteborg.

"Attackerades av ungdomsgäng"

Enligt flera personer med insyn som GT pratat med attackerades juniorlaget av ett gäng ungdomar när de kom tillbaka till skolan, som laget bott på under turneringen.

Tidigare på kvällen hade laget hamnat i konflikt med samma gäng, som inte ska ha någon koppling till turneringen, när de kom ut från en restaurang i Göteborg.

– När våra killar kom tillbaka till skolan blev de enligt vad jag har hört genskjutna av de här ungdomarna, säger klubbens ordförande.

– Ordväxlingar och lite tjafs mellan ungdomar kan alltid hända men när det går så här långt är det någonting helt annat, säger han.

"Släpp dom, släpp dom"

Vittnen till händelsen beskriver skeendet som mycket dramatiskt.

– Spelarna blev jagade och folk ropade släpp dom, släpp dom! Sen gick spelarna och hämtade grejer. Typ sopkvastar och sånt. Jag hörde folk skrika om knivar men jag såg inga knivar själv, säger en person till GT.

"Vi funderade på att åka hem"

Enligt kubbens ordförande är det första året som laget deltar i Gothia cup. Den 21-årige ledaren har anhållits för grov misshandel efter att polisen initialt rubricerade händelsen som dråpförsök.

– Vi funderade på att åka hem först när de inte tagit några gärningsmän. Nu har vi bestämt oss för att stanna, säger ledaren till en klubb som under turneringen bor på skolan där knivskärningen ägde rum.

Nu väntar de på att polisens utredning ska ge en mer konkret bild av vad som hänt.

– Den första fråga jag ställer är om några av våra spelare eller ledare provocerat fram det här på något sätt. Vi ser mycket allvarligt på det här, säger klubbens ordförande till GT.

– Det är väldigt viktigt för oss att höra vad polisen har att säga.

Det 20-årige offret fördes till Sahlgrenska med en sårskada och har opererats. Hans skador ska inte vara livshotande men vid lunchtid på fredagen var han fortfarande kvar på sjukhus.