Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter coronaviruset: Tillbaka i normalläge

Max Foster om skillnaden mellan Sverige och Storbritannien.
Näl i Trollhättan.Foto: JOACHIM NYWALL
Uddevalla sjukhus, som är en del av NU-sjukvården.Foto: ROGER LÄRK / KAMERAPRESS/IBL

Under coronapandemin har NU-sjukvården varit uppe i både stabs- och förstärkningsläge.

Men nu är den nere i normalläge igen, rapporterar Ttela.

NU-sjukvården, som innefattar Uddevalla sjukhus och Näl i Trollhättan, intensivvårdade som mest 15 stycken covid 19-patienter på en och samma gång.

Men efter en påfrestande tid har NU-sjukvården nu gått ner i normalläge, efter att tidigare ha varit i både så kallat stabs- och förstärkningsläge i totalt 198 dagar, skriver Ttela.

Det kan dock hända att sjukhuset behöver omvärdera sitt beslut i framtiden, menar NU-sjukvårdens kommunikationschef Niklas Claesson.

− Vi har fortfarande smittspridning i samhället och är beredda att skala upp igen. Det kan ske att det blossar upp lokalt, säger han till Ttela.

”Frågan om man hinner”

Anette Fristedt är huvudskyddsombud för Vårdförbundet på NU-sjukvården.

Om läget på sjukhusen säger hon:

− Det viktigaste för oss är våra medlemmars arbetsmiljö, och vi vet inte riktigt hur det kommer bli, det är mycket nytt. Det är klart att den här perioden tagit hårt på våra medlemmar som i princip alla fått en uppdelad semester. När nu alla uppskjutna operationer måste genomföras är frågan om man hinner det inom den ordinarie arbetstiden, säger hon till Ttela.

Dagbladets reporter berättar om smittspridningen i Norge och hur huvudstaden svarar för att stoppa den.