Efter attacken – nu söker polisen vittnen

De elva EU-migranterna väcktes av att en man attackerade dem med machete för att sedan tända eld på deras husvagnar.
Foto: Nora Lorek
Nu går polisen ut med signalement på den misstänkte gärningsmannen.
Foto: Nora Lorek
Det handlar om en kraftigt byggd man i 30-årsåldern.
Foto: Nora Lorek

De elva EU-migranterna väcktes av att en man attackerade dem med machete för att sedan tända eld på deras husvagnar.

Polisen söker nu vittnen till händelsen – då tipstelefonen varit tyst. De går också ut med ett signalement på gärningsmannen.

– Det ska handla om en kraftigt byggd man i 30-årsåldern som var svartklädd och bar ryggsäck. Mannen ska också ha pratat engelska enligt uppgift, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Det rådde full panik i EU-migranternas läger vid Älvsborgsbron tidigt på lördagsmorgonen. En man gick bärsärk i lägret, högg en kvinna i armen med en machete och tände sedan eld på fyra husvagnar.

De elva migranter som bor i lägret flydde för sina liv och fick se sina hem brinna ner till grunden i förfäran.

– En man attackerade vårt tält med en hammare och machete. Han högg mig flera gånger. Mitt skrik gjorde att jag väckte hela lägret och en man sprang upp mot motorvägen för att ringa polisen, sa kvinnan som utsattes för macheteattacken till GT under lördagen. 

Har inte fått in många tips

Polisen kallade attacken "den värsta som hänt i regionen" och en teknisk undersökning inleddes snabbt på platsen – och vissa fynd har nu skickats till NFC (Nationellt forensiskt center) för DNA-analys. Det handlar om en hammare och en ryggsäck som hittades i närheten av lägret.

– Men det kan dröja flera veckor innan vi får svar därifrån. Vi har inte fått in så mycket tips från allmänheten heller, det hände ju mitt i natten, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Nej, tipstelefonen har inte gått på högvarv och Thomas Fuxborg uppmanar nu de som kan ha sett eller hört något intressant kring brandattentatet att höra av sig till polisen.

Under söndagen kommer det att hållas nya förhör med EU-migranterna och det har också utkristalliserats ett signalement på gärningsmannen.

– Det handla om en kraftigt byggd man i 30-årsåldern som var svartklädd och bar ryggsäck. Mannen ska också ha pratat engelska enligt uppgift, säger Thomas Fuxborg.