Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ebbas hund Stella åt korv med spikar

Ebba Åbrink med hunden Stella.
Foto: PRIVAT
Stella åt korv preparerad med spik.
Foto: PRIVAT

Hundpromenaden i Sävedalen, Partille tog plötsligt en läskig vändning.

Ebba Åbrinks hund Stella fick i sig korvbitar preparerade med spikar och har nu opererats akut.

– Jag blir ledsen över att någon med mening vill skada hundar, säger Ebba.

Händelsen utspelade sig i torsdags kväll, vilket GP tidigare uppmärksammat.

– Vi skulle gå den vanliga rundan, den som vi går varje dag. Hon började nosa i gräset, och självklart lät jag henne nosa. Sen såg jag att hon har tagit tag i något och jag tänkte ”vad har hon hittat här som man kan äta?", säger Ebba Åbrink och fortsätter:

– Jag satte mig ner på huk och hon fortsatte nosa. Sen såg jag att hon svalde något. Sedan skulle hon svälja något igen, men då hann jag ta ut det ur hennes mun. Då ser jag en korvbit med värsta spikarna i.

En av de preparerade korvbitarna.
Foto: PRIVAT

”Jag blir ledsen”

Ebba kontaktade en bekant på djurkliniken i Lerum. Hon och Stella tog sig till kliniken där Stella fick opereras akut efter att man på röntgen upptäckt två spikar i Stellas mage.

Vad tänker du kring det som har hänt?

– Först och främst tycker jag väldigt synd om min hund, en oskyldig liten individ som råkat ut för det hör och hon är bara ett år gammal. Jag blir ledsen över att någon med mening vill skada hundar.

Operationen lyckades och Stella mår efter omständigheterna bra. Under lördagen kommer Ebba få hämta sin älskade hund. Händelsen är polisanmäld.

Röntgenbild.
Foto: PRIVAT

Ebba Åbrink vill nu varna andra hundägare i området för vad som kan hända deras hundar.

Hon är orolig för de kommande promenaderna i området.

– Jag känner ju ett obehag nu. Det kommer bli jättejobbigt, säger hon.

Polisen: ”Tragiskt”

Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst:

– Det är ju fruktansvärt tragiskt. Hur kan någon vilja ett djur illa? Det är något som gör att någon människa tyvärr utsätter djur för den här typen av tråkigheter.

Ska man polisanmäla som privatperson?

– Självklart. Vi hade ju en kattplågare borta i Majorna en gång i tiden som vi till slut hittade. Det är ju något som gör att personen utsätter djur för det här. Vad det nu kan bero på. Det dyker upp då och då, säger Fuxborg.