Ebba von Sydow till attack mot Josefsson

Ebba von Sydow och Janne Josefsson.

"Gubbslemsbråket" fortsätter.

Nu kommenterar ytterligare två kvinnliga journalister ordbråket från årets grävseminarium.

Och kritiken mot Janne Josefsson är hård:

"När jag jobbade med honom på Striptease blev jag feminist", skriver Alexandra Pascalidou på Twitter.

– Det är ingen idé att kommentera det längre. De får tycka vad de vill, säger Josefsson.

Det var under grävseminariet i Göteborgsom samtalet mellan journalisterna Janne Josefsson, Robert Aschberg, Täppas Fogelberg, Britt-Marie Mattsson och den feministiska författaren Maria Sveland urartade i en hetsig diskussion. Plötsligt under debatten tog sociala medier-experten Sofia Mirjamsdotter över mikrofonen.

- Jag frågade publiken om det var bra underhållning att bjuda in Maria Sveland och låta henne förminskas av tre gubbslem, har hon tidigare sagt.

"Inte förvånad"

Därefter fortsatte ordkriget mellan medieprofilerna både på Twitter och i ett långt blogginlägg på Maria Svelands hemsida.

I dag kommenterar journalisten och tv-programledaren Ebba von Sydow händelsen för första gången. Så här skriver hon i sin blogg: 

”Jag är, till skillnad från många andra, inte ett dugg förvånad. Jag känner ju så väl igen mig. Jag drabbades själv av Janne Josefsson på nästan exakt samma sätt förra året då han insisterade på att jag fått samtliga jobb på grund av mitt efternamn, insinuerade att jag var en inkompetent bimbo och samtidigt passade på att välja och vraka bland smörgåsbordet av manliga härskartekniker: osynliggörande, förlöjligande (till exempel att förminska någons kunskap och arbete), undanhållande av information, dubbelbestraffning (vad och hur du än gör så blir det fel) och påförande av skuld och skam (till exempel att få någon att skämmas för sina egenskaper).”

I en kommentar till Ebba von Sydow på Twitter ger sig även journalisten Alexandra Pascalidou in i debatten.

"Vi borde köra en stafett. Alla vi som fått smaka på Jannes machism. När jag jobbade med honom på Striptease blev jag feminist", skriver hon på Twitter.

"Bra idé! Galet att den nog skulle bli rätt lång...", svarar Ebba von Sydow.

"Helt otroligt"

Pascalidou vill inte ytterligare kommentera inlägget på Twitter.

Janne Josefsson är förvånad över Pascalidous kommentar på Twitter.

– Va? Det har hon aldrig nämnt för mig. Det är helt otroligt, säger han och fortsätter:

– Att jag gick hårt åt Alex Schulman skriver man inte om eller Jan Guillou när han blir kränkt när vi debatterar. Jag vill inte svara på det. De får tycka vad de vill.