Flera personer skadades i olyckan på E6. Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo
Flera personer skadades i olyckan på E6. Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

E6 avstängd i timmar efter våldsam krasch

Publicerad

En omfattande trafikolycka har inträffat på E6 i Tanums kommun med flera skadade personer.

Enligt polisens preliminära uppgifter har tre personer körts iväg i ambulanser.

Motorvägen var helt avstängd under flera timmar – och det norrgående körfältet väntas inte öppna förrän vid midnatt.

– Bärgningsarbetet pågår fortfarande, säger polisens gruppbefäl vid regionledningscentralen i Väst vid 23-tiden.

Larmet om olyckan kom in till polisen strax innan klockan 20 på torsdagskvällen.

– Det är flera fordon som har krockat med varandra. Det finns uppgifter om lastbil, bärgningsbil och flera personbilar, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Region Väst.

Polis, ambulans och räddningstjänst kallades till platsen.

– Det är en oerhört tjock dimma som är mycket besvärlig, säger sa Christer Nilsson, räddningsledare vid räddningstjänsten, strax efter larmet.

Initiala uppgifter från platsen talade om flera skadade.

– Jag har en uppgift på tre skadade, men det är mycket preliminärt. Ett flertal ambulanser är på väg, nån kanske redan är framme, säger Nilsson.

Enligt polisen kan det röra sig om allvarliga skador.

– En person kan vara medvetslös, det finns uppgifter om tre skadade totalt, säger Ulla Brehm.

Motorvägen avstängd

Klockan 20.45 har polisen kompletterande uppgifter:

– Patrullen på plats uppger att det var fyra ambulanser på plats. Två av dem kör till Norra Älvsborgs sjukhus i Trollhättan med skadade personer, uppger Ulla Brehm.

De skadade ska ha nack- och ryggsmärtor. Det finns inga ännu uppgifter om skadorna är lindriga eller allvarliga. 

Olyckan ägde rum på motorvägen E6 i Tanums kommun. Under flera timmar var vägen totalt avstängd i båda riktningarna. Därefter började man släppa på trafiken i södergående riktning.

Mycket stora skador

– Man har kunnat släppa på trafiken i begränsad omfattning i södergående riktning. Norrut är det avstängt ännu och kommer att vara det ett bra tag till.

I kollision handlar det i första hand om en lastbil och en bärgningsbil som får stora skador. Därefter har ytterligare personbilar kört in i olyckan.

– Det behövs ett omfattande saneringsarbete. Dels har det läckt diesel från fordonen, dels ligger delar från dem spridda på ett stort område och det är en väldig dimma som försvårar arbetet.

Enligt prognosen kan det dröja fram till midnatt innan alla som sitter i kö i norrgående riktning kan köra vidare.

 

Senaste nytt från Västsverige i GT:s mobilapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.  

Sanna Wikström
Sanna Wikström
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER