Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dyra notan – efter alla turer med skeppsbron

Andra inrikesnyheter från i dag.
60 miljoner kronor har utredningarna kring skeppsbron kostat. Foto: CSABA BENE PERLENBERG

60 miljoner kronor.

Så mycket har nya utredningarna kring planerna för Skeppsbron i Göteborg kostat, skriver GP.

– Om de hade fattat det här beslutet i januari 2018 så hade inte behövt lägga ut de här pengarna, säger Rune Arnesen, Älvstranden utveckling AB, till tidningen. 

Sedan januari 2018 har arbetet kring Skeppsbron stått still.

Detta efter att kostnaderna för allmän platsmark ökat till en miljard kronor. Det resulterade i att frågan landade hos kommunstyrelsen – fyra gånger. 

För att komma fram till ett beslut har utredningar beställts.

I januari 2018 skickades ärendet tillbaka till stadsledningskontoret och i juni samma år skickades det tillbaka ännu en gång. 

Kostnaden för utredningarna för Skeppsbron

I februari och i juni året därpå blev det nya turer när det skickades tillbaka till stadsledningskontoret ytterligare två gånger. 

Nu har kommunala bolaget Älvstranden sammanställt utredningar från olika förvaltningar och kommit fram till att det mest lämpliga är att fortsätta med ursprungliga detaljplanen, skriver GP. 

Kostnaden för de nya utredningarna landar på 60 miljoner kronor, enligt tidningen. 

– De utredningar som gjorts under hösten visar att det inte finns några stora grepp att göra som kan reducera kostnaderna, utan att det i stor grad påverkar intäkterna, säger Rune Arnesen, ansvarig för Skeppsbron på Älvstranden utveckling AB, till GP.