Dyr nota för arena i Vänersborg

Publicerad
Den nya evenemangsarenan i Vänersborg, som bland annat ska användas för bandy, blir betydligt dyrare än beräknat. Kostnaden beräknas nu till 234 miljoner kronor, uppgav Vänersborgs kommun på tisdagen.
Det kan jämföras med 140 miljoner, som beräkningen löd när kommunfullmäktige gav klartecken för bygget i juni 2007, eller med 176 miljoner, som var den senaste officiella prognosen.
Kommunen ska nu granska vad som hänt, tillsammans med bolaget som leder projektet. S Anders Larsson i kommunens projektstyrelse säger i ett pressmeddelande att den nya siffran är "chockerande". Enligt Larsson är det inte givet att kostnadsökningen ska betalas av kommunen.
Arenan tas i bruk i slutet av september. På programmet under invigningsdagarna finns bland annat en bandylandskamp mellan Sverige och Ryssland, och det musikaliska "allkonstverket" Drömläge med 700 medverkande, komponerat av finländaren Tuomo Haapala.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER