Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dykarnas nya sökningar efter fynd i Wilma-fallet

Pojkvännen nekar till brott – men åklagaren menar att misstankarna mot honom stärkts.
Wilma Andersson, 17, misstänks ha mördats i Uddevalla.Foto: PRIVAT/MISSING PEOPLE
Det är pojkvännens lägenhet som är den mest troliga brottsplatsen, enligt polisen.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Wilma Anderssons 22-årige pojkvän misstänks för mord.Foto: Privat

Wilma Andersson, 17, misstänks ha blivit mördad och hennes pojkvän sitter häktad.

Under onsdagen genomförde dykare nya sökningar i utredningen, i vattnet i centrala Uddevalla.

– Utredningen går framåt hela tiden och det uppstår nya frågetecken som vi vill ha uträtade, säger Sten-Rune Timmersjö vid polisens rotel för grova brott i Uddevalla.

I mitten av november var sista gången som Wilma Andersson, 17, sågs i livet. Hon anmäldes försvunnen och några dagar senare grep polisen hennes 22-årige pojkvän, som misstänkt för mord.

Sökinsatsen var omfattande och under den gjordes ett fynd, i form av en kroppsdel, som gjorde att polisen uteslöt att Wilma var vid liv. Därefter avbröts sökandet, men under onsdagen har dykare varit aktiva igen.

Dykare har sökt i Wilma-fallet

De har dykt i de centrala delarna av Uddevalla med förhoppningen att göra fynd som kan kopplas till det misstänkta mordet, vilket P4 Väst var först med att rapportera om.

– Utredningen går hela tiden framåt och det uppstår nya frågetecken som vi vill ha uträtade, förklarar Sten-Rune Timmersjö, chef över polisens rotel för grova brott i Fyrbodal.

Om det finns någon specifik anledning till varför man genomför dykningarna just nu vill han däremot inte gå in på.

Inte heller om den mordmisstänkte pojkvännen – som hela tiden nekat till brott – berättat någonting i förhör.

– Jag kommenterar inte vad han säger i förhör, säger Sten-Rune Timmersjö.

Sten-Rune Timmersjö är chef över polisens rotel för grova brott i Fyrbodal.Foto: JONATHAN BERNTSSON

Åklagaren: Misstankarna har stärkts

Nyligen berättade dock åklagaren Jim Westerberg att misstankarna mot pojkvännen stärkts, i samband med senaste gången han omhäktades.

”Det återstår en stor mängd förundersökningsåtgärder dels förhör och omförhör med såväl misstänkta som vittnen [...] och NFC håller på att genomföra en stor mängd analyser på spår och föremål och endast en bråkdel har redovisats i detta utredningsskede”, skrev Jim Westerberg i sin framställan till tingsrätten då.

Pojkvännen har genomgått en så kallad mindre sinnesundersökning där läkaren på Rättsmedicinalverket i sitt utlåtande menar att 22-åringen kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning vid tidpunkten då dådet begicks, och att han kan ha lidit av det när undersökningen genomfördes.