Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Duniyo, 17, dödades – misstänkta flickan i chock: ”Förstår det inte"

"Jag kan inte acceptera det som hänt. Jag älskade min dotter så mycket. Vem bär ansvaret? Vem har dödat min dotter?" har Duniyos pappa tidigare sagt till GT.
En 14-årig flicka är misstänkt för mordet och omhändertagen av myndigheter.Foto: HENRIK JANSSON

Duniyo Faisal Hassan, 17, dödades på ett HVB-hem i Trollhättan.

En 14-årig flicka är misstänkt för mordet och omhändertagen av myndigheter.

Enligt flickans advokat Tommy Nilsson mår hon oerhört dåligt över händelsen. 

– Hon är fortfarande i chock och förstår det inte riktigt, säger Tommy Nilsson. 

Den 14 november larmades polis till ett HVB-hem i Trollhättan efter larm om bråk. 17-åriga Duniyo Faisal Hassan knivhöggs så svårt att hon dog på sjukhus senare samma kväll och en 14-årig flicka är misstänkt för mord.

– Hon är fortfarande i chock och förstår det inte riktigt, säger flickans advokat Tommy Nilsson.

I en intervju med DN berättar en god man åt en annan ungdom som bor på HVB-hemmet att hon upprörts över brist på personal och uppsyn över ungdomarna på hemmet.

14-åringen omhändertagen

Enligt uppgifter till tidningen ska också 14-åringen regelbundet ha hört av sig och berättat att hon var rädd och att hon inte fick det stöd hon behövde till andra kontaktpersoner. Veckorna innan Duniyo dödades sökte flickan även kontakt med en verksamhet där hon tidigare fått hjälp, enligt DN.

– Hur hennes förhållanden på hemmet är något som håller på att redas ut och även hur hon och den andra flickans relation såg ut, säger Tommy Nilsson och fortsätter:

– Hon är omhändertagen på ett annat ställe nu och jag hoppas innerligt att hon får det stöd hon behöver, säger Tommy Nilsson. 

Polisen: "Klar bild över händelseförloppet" 

Sten-Rune Timmersjö är chef för grova brott i Fyrbodal.

Han berättar att utredningen fortsätter med förhör och väntan på svar från NFC, Nationellt forensiskt centrum, efter de fynd som gjorts på brottsplatsen.

– Vi har en ganska god och klar bild över själva händelseförloppet gått till, säger han, men tillägger att han inte vill lämna ut några detaljer på grund av den rådande förundersökningssekretessen. 

Sten-Rune Timmersjö, chef för grova brott i Fyrbodal.Foto: OKÄND

 

 

Hur utreder ni boendet efter kritiken som varit mot dem?

– VI håller på och utreder även det och pratar med människor som varit anställda där tidigare och de som arbetar där nu.

Efter händelsen gjorde verksamheten bakom boendet i Trollhättan en lex Sara-anmälan till IVO, Inspektionen för vård och omsorg.

– När det sker en allvarlig händelse, som vi anmäler till Inspektionen för Vård och omsorg, så görs alltid en intern utredning som syftar till att identifiera om - och vad i verksamheten som eventuellt har brustit. Så även i det här fallet. Vi arbetar nu med hög prioritet med utredningen och kan därav inte kommentera den ytterligare, säger VD:n för HVB-hemmet i Trollhättan.

GT har sökt åklagare Robert Beckard.