Drunkningslarm i Vänern – kanot välte

Publicerad

Räddningstjänsten i Östra Skaraborg är ute på ett drunkningslarm.

– Det är en kanot som har vält, vi ska ge oss ut i en båt inom kort, berättar Peter Brandels, inre befäl på Räddningstjänsten.

Larmet gick strax efter klockan 14.

– Det är en kanot som har vält och en person ska ha suttit i den. Detta har hänt utanför hamnen i Mariestad, berättar Brandels.

Mariestad är beläget vid Vänern, Sveriges största sjö.

– Men personen ska inte befinna sig särskilt långt ut.

Tog sig upp

Enligt Brandels ska ambulans vara på plats vid kajen i Mariestad.

– Vi kommer inom kort att gå ut i en gummibåt och genomföra räddningsinsatsen, berättar Brandels klockan 14.40.

Tio minuter senare meddelade polisens presstalesman Tommy Nyman att ambulanspersonal på plats konstaterat att personen är uppe ur vattnet och mår bra.

Björn Lindsten
Björn Lindsten
Alfred Dikalow
Alfred Dikalow

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER